A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Deadly Avenger-buli az Olof Palme-házban

Vágólapra másolva!
Április 10-én az Olof Palme-házban zenél az Illicit kiadó alapítója és első számú embere, Deadly Avenger. A lemezlovas olyan előadók munkáit értelmezte újra, mint a Manic Street Preachers, a Stereophonics vagy Travis, de ízlésvilágát nem csak a zene, hanem a filmek is formálták. Művésznevét egy B kategóriás akciófilm címe után kapta, remixeit pedig a konkrét zenei dallamok mellett egy-egy filmjelenet inspirálta.
Vágólapra másolva!
Forrás: WIZARt
Forrás: WIZARt

Április 10-én az Olof Palme-házban lép a lemezjátszók mögé az Illicit kiadó alapítója és első számú arca, Deadly Avenger. A 2002 őszén kiadott Deep Red című albuma mellett - amelyet Budapesten vettek fel - a DJ többek között olyan előadók munkáit értelmezte újra, mint a Manic Street Preachers, a Stereophonics vagy Travis.

A lemezlovas művészneve egy B kategóriás akciófilm címe, amely a maga "annyira rossz, hogy már jó" mivoltában hatással volt a DJ-re. Zenei karrierjét hip-hop-DJ-ként indította útjára a kilencvenes évek elején, akkor még Sem néven.

1995-től 1997-ig már Deadly Avenger néven három maxilemeze jelent meg, amelyen a breakbeattől a drámaibb hangzásvilágig a zenének meglehetősen széles spektruma kapott helyet. 1998-ban menedzserével megalapították az Illicit kiadót, s ezt követően kezdtek remixeket készíteni.

A 12 inch honlapjahttp://www.izillistening.hu/12inch/Palotai.huhttp://www.palotai.hu

A lemezlovast saját bevallása szerint nem annyira a konkrét zenei dallamok inspirálják, hanem kedvenc filmjeleneteit "álmodja zenébe". Kifinomultságát mi sem bizonyíthathatja jobban, mint, hogy két ismert hazai DJ, Palotai és Infra Gandhi is őt jelölik meg személyes kedvenceikként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!