R. Kelly: hetet egy csapásra

Vágólapra másolva!
R. Kelly cseppet sem unatkozik. Amellett, hogy állandóan a bíróságra jár, rendkívül sok új dalt írt, méghozzá annyit, hogy akár hét nagylemezt is meg tudna tölteni - ráadásul a zenész mind a hét lemezt egy napon akarja megjelentetni.
Vágólapra másolva!

R. Kelly úgy válogatta össze a nótákat, hogy azok a világ egy-egy országának a hangulatát idézzék, így lesz japán, német és jamaikai korong is. A lemezek csak a stílusuknak megfelelő régiókban kerülnek a boltokba, jól feladva ezzel a leckét a gyűjtőknek. A Musical Virus néven emlegetett projekt még a sztár kiadóját is meglepte, de a jelek szerint támogatják az újszerű vállalkozást.

Az eredetileg Steven Williams néven született zenész 1992-ben tűnt fel (ebben az évben jelentette meg a Born Into the 90's című debütáló albumát), korai zenéje sajátos egyvelege volt a funkynak, a hip-hopnak, a R&B-nak, a soulnak. 1995-ben Michael Jacksonnal is dolgozott együtt, ő írta a You Are Not Alone című dalt és volt egyben ennek producere is. Ugyanabban az éveben jelentette meg az R. Kelly címet viselő lemezét is, ezzel már a csúcsok közelébe jutott: négymillió kópia fogyott belőle világszerte.

Újabban inkább botrányai miatt szerepel a címlapokon: márciusban R. Kelly részsikerrel büszkélkedhetett bírósági tárgyalása után, mivel az ellene felhozott huszonegy rendbeli, gyermekpornográfiai vádak közül hetet elejtettek.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!