Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Gólpasszok sokasága hazánk múzeumaiban is június 22-én

Vágólapra másolva!
Talán az Eb miatti focilázban égők figyelmét is felkelti a Múzeumok Éjszakája idei szlogenje, a „Gólpassz”. Hazánk legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvénye országszerte közel 450 helyszínen, mintegy 2500 kulturális programmal várja a látogatókat, ahol a nagy elődök alkotásai is láthatóak, akik szinte „gólpasszt adva” alapozták meg egy-egy művészeti irányzat kiteljesedését.
Vágólapra másolva!

Az év egyik leghosszabb éjszakáján fantasztikus kalandok várnak mindenkit, hiszen a szervezők az eddigi évekhez hasonlóan minden korosztályra és érdeklődési körre is gondoltak. A már megszokott rendhagyó tárlatvezetések mellett koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, családi- és gyermekprogramokkal, valamint számos meglepetéssel kívánják a résztvevő intézmények felejthetetlenné tenni ezt a varázslatos nyárestét. Az ismeretterjesztő és szórakoztató programok mellett természetesen a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni aznap.

Muzej

Hogy minél több érdekes helyre jussanak el ezen az éjszakán, érdemes előre megtervezni az útvonalat. Ebben nyújt segítséget az EVENT@HAND MUZEJ telefonos app, valamint az esemény hivatalos weboldala, a muzej.hu. Itt jelölhetik a kedvenc programjaikat, amelyről az oldal nyomtatható listát készít, megkönnyítve ezzel a napi menetrend tervezését. A részletes programajánlók mellett itt egyéb hasznos információkat is találnak a jegyárakról, a budapesti helyszínekhez szükséges karszalagvásárlásról, valamint a BKK múzeumi körjáratairól is. 

Az eseménnyel kapcsolatos érdekességekért és kiegészítő információkért érdemes követni a Muzéj közösségi oldalait is, annál is inkább, mivel a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából egy nyolcnapos tunéziai álomutazáson vehet részt a rendezvény Facebook oldalán meghirdetett játék nyertese. A játék a mai napon, június 8-án indul és már egyetlen helyes válasszal is esélyessé válhatunk a nyereményre. 

Muzej

Az idei nyár sztárja a labdarúgó Eb, így a Magyar Nemzeti Galéria is bemutatja saját Nemzeti Tizenegyét, ahol 15-20 perces tárlatvezetéseken ismerhetik meg a Galéria legkiemelkedőbb alkotóinak remekműveit Munkácsytól kezdve Csontváry Kosztka Tivadaron keresztül Székely Bertalanig. Az épület Meccsnéző pontján pedig az aktuális focimeccseket kísérhetik figyelemmel. Az Országos Széchényi Könyvtár Minden idők focija című kiállítással várja látogatóit a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt, hogy szakavatott tárlatvezetéssel a futball, a kultúra és a történelem metszéspontján kibontakozó történeteket mutasson be. Itt láthatnak részleteket aznap a Puskás, a Musical című műből is, melynek során öt színművész énekel hét dalt, nyolc táncművész közreműködése mellett. A focis tematikához csatlakozott a Gül Baba Kulturális Központ és Kiállítóhely is Magyar-Török Futballtörténeti Kiállításával, mivel a futball komoly hagyományokkal rendelkező sport Törökországban, s az elért sikerekhez számos magyar futballista is kiemelkedő teljesítménnyel járult hozzá. Az Óbudai Múzeum Albert Flórián, a legenda című időszaki kiállításban az FTC csapatának legendás játkosának életét, pályafutását, családját, óbudai kötődését mutatja be. 

Muzej

A szervezők természetesen gondoltak a kisebbekre is, így rengeteg családi- és gyermekprogrammal várják a látogatókat. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum focis játszóházzal, az Evangélikus Országos Múzeum az Erős Vár FC labdarúgóival és nyomozós kvízzel, az Állatorvos-történeti Gyűjtemény pedig izgalmas előadásokkal és kreatív foglalkozásokkal várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.

A rendhagyó „Gólpassz” tematikához kapcsolódó programokon kívül természetesen ezernyi egyéb érdekes kalandot tartogat az este, amikor bárki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő kiállítást, koncertet, előadást, kreatív foglalkozást vagy filmvetítést.   

Ne hagyják ki idén sem a Múzeumok Éjszakáját június 22-én, hiszen a kultúra feltölt, felüdít, gondolkodtat és szórakoztat is egyben! Addig is tegyék próbára tudásukat és szerencséjüket a Múzeumok Éjszakája Facebook játékával, ahol akár egyetlen helyes válasszal nyolcnapos, félpanziós, két főre szóló tunéziai pihenést nyerhetnek a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából!

Muzej

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről