Ők kapták idén a Honthy-díjakat

Vágólapra másolva!
Hétfő este a Budapesti Operettszínházban hét kategóriában osztották ki a Honthy-díjakat. Az elismerést, amelyet a színház és Eleni Korani 2024-ben posztumusz díjjal tisztelegtek a júniusban meghalt Vadász Zsolt előtt.
Vágólapra másolva!

Idén már ötödik alkalommal, hét kategóriában adták át a Honthy-díjat hétfő este a Budapesti Operettszínházban. A Honthy-díj, amely a Budapesti Operettszínház és Eleni Korani művészettörténész kezdeményezése, a magyar operett hagyományainak ápolását és a színház művészi munkájának bemutatását tűzte ki célul. A díj egy egyedi, női fejet ábrázoló kisplasztika, amelyet Ernst Wastl tervezett. A díjakat Kiss-B. Atilla, a színház főigazgatója, valamint Eleni Korani és Molnár Zoltán adta át. 

A Honthy-díj. Fotó: Art and Lens Photo

Az évad legjobb férfi főszereplője Dolhai Attila lett

 a Carmen előadásban nyújtott teljesítményéért, míg a legjobb női főszereplő Dancs Annamária lett ugyanezen darab címszerepében. A legjobb férfi karakterszereplő díját Erdős Attila kapta Az Orfeum mágusa című előadásban, míg a legjobb női karakterszereplő Széles Flóra lett a Carmenben nyújtott alakításáért. 

Az évad alkotója címet Berzsenyi Krisztina nyerte el Az Orfeum mágusa jelmezeinek tervezéséért, míg a Backstage díjat Bodor Ákos, világítástervező kapta. 

Az eseményen bejelentették, hogy a színház raktárszínházát Lehoczky Zsuzsa Kisszínpadra nevezik át a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar színművésznő tiszteletére.

Idén posztumusz Honthy-díjat is odaítéltek

Vadász Zsolt, színész, operett- és operaénekes posztumusz díját özvegye, Lukács Anita vette át- írja a Magyar Nemzet.

A tavalyi díjátadótól itt olvashat bővebben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!