Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 876. napjáról.

 

07:36
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

Lefelezhetik a német segélyt

A kormány által jóváhagyott költségvetési tervezet szerint Németország jövőre csaknem felére csökkenti az Ukrajnának szánt katonai segélyt, körülbelül 8 milliárd euróról körülbelül 4 milliárd euróra. Christian Lindner pénzügyminiszter kijelentette, hogy Ukrajna finanszírozása "belátható időn belül megoldott" a gazdag nemzetek G7-csoportjának programja miatt, amelynek célja, hogy 50 milliárd dollárt hitelt adjon a befagyasztott orosz pénzeszközök kamataiból. Bár az Ukrajnának szánt katonai segélyt csökkentik, a 2025-ös védelmi költségvetést 1,3 milliárd euróval, 53,25 milliárd euróra emelik. Ez ugyan kevesebb, mint az a 6 milliárd euró, amelyet Boris Pistorius védelmi miniszter szorgalmazott, de összességében Németország azt tervezi, hogy 2025-ig teljesíti a NATO-szövetség által megkövetelt 2%-os GDP-arányos védelmi célt.

06:47
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

Trump alelnökjelöltje megszakítaná Ukrajna támogatását

Donald Trump frissen megnevezett alelnökjelöltje, JD Vance ohiói szenátor az Ukrajnának nyújtott segélyek hangos bírálója. Az idei müncheni biztonsági konferencián azt mondta, Európának rá kell ébrednie arra, hogy az Egyesült Államoknak Kelet-Ázsiára kell összpontosítania.

"Az amerikai biztonsági takaró lehetővé tette az európai biztonság elsorvadását" - fogalmazott.

05:56
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

Új tengerbiztonsági stratégia

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta azt a rendeletet, amely életbe lépteti a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács határozatát Ukrajna új tengeri biztonsági stratégiájáról, amely tartalmazza a haderőfejlesztés során elért változásokat, de jelentős részben a partnerekkel való együttműködésen alapul. 
 

04:45
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

95 ukrán hadifogoly térhetett haza

Napi videójában az ukrán elnök bejelentette, hogy újabb 95 hadifogságba esett ukrán katona térhetett haza a családjához. Többségük közkjatona és őrmester, heten tisztek. Sokan közülük súlyos sebesüléseket szenvedtek, egyikük rákos. Az elnök azt ígérte, mindenki megkapja a szükséges segítséget.
Arról nem beszélt Volodimir Zelenszkij, hogy a fogolycsere keretében hány orosz foglyot adtak át, csak azt mondta, hogy az arab közvetítéssel létrejött fogolycseréknek köszönhetően eddig 3405 ukrán térhetett haza.

04:42
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. július 17-én az ukrán-magyar határszakaszon 6423 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5447 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 73 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:26
július 18, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szerdán

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!