Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Percről percre

Kijev polgári célpontokat támad nagy hatótávolságú fegyverekkel, Oroszország óriási dróntámadást indított

Ukrajna, háború, katona
Ukrán katonák Toretszk térségében
Fotó: AFP/Roman Pilipey
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 863. napjáról.

 

21:24
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország nagyra értékeli a magyar közbenjárást

Oroszország nagyra értékeli Orbán Viktor irányvonalát, amelynek célja Oroszország és Ukrajna álláspontjának összevetése - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Rosszija 1 tévécsatornának a magyar miniszterelnöknek a Kremlben pénteken Vlagyimir Putyin elnökkel tartott találkozójáról. Elmondta, hogy 

a pénteki moszkvai találkozót a magyar miniszterelnök kezdeményezte szerdán. 

Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója ugyancsak a Rosszija 1 televíziónak azt mondta, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin "jól ismeri egymást", és ezért a Kremlben pénteken "őszinte megbeszélést folytatott minden éles kérdésről", elsősorban az ukrán válsággal kapcsolatban, és érintették a kétoldalú kapcsolatokat is.

20:40
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Erre számít az ukrán parancsnok

Az F-16-os vadászrepülőgépek közelgő leszállítása közvetlen fenyegetést jelent Oroszország teljes dominanciájára a Fekete-tenger feletti égbolton - mondta Olekszij Neizhpapa haditengerészeti parancsnok a Reutersnek adott, július 5-i interjúban.

A megfelelő fegyverzettel ellátott F-16-osok képesek lesznek megtörni az orosz harci gépek uralmát a légtérben. A Fekete-tenger északnyugati része, különösen a polgári hajók hajózási útvonala szinte 100 százalékos biztonságban lesz 

- mondta az interjúban.

19:34
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Halálos orosz dróntámadás Donyeckben

Egy orosz dróntámadás a Donyecki területen fekvő Komar faluban megölt egy nőt és 14 másik embert megsebesített - jelentette az ukrán főügyészség.

18:44
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ismét visszavonulásra kényszerül

Ukrajna július 4-én bejelentette, hogy csapatai kivonultak a Csasohov Jarban lévő Kanal negyedből. A döntést azért hozták meg, mert az ukrán védelmi állások megsemmisültek, és a parancsnokok megállapodtak abban, hogy jobban védett vonalakra vonulnak vissza.

18:00
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Sikeres dróntámadást hajtott végre Ukrajna

Júniusban, a Fekete-tengeren az ukránok drónok bevetésével elsüllyesztettek egy orosz Saturn típusú vontatóhajót és egyszerre több motorcsónakra is lecsaptak.

17:33
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna drónokkal támadta Zaporizzsját

Miután az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) dróncsapásai egy energetikai létesítményt rongáltak meg a Zaporizzsja régióban, áramkimaradásokról számoltak be a területen – számolt be a régió Energiaügyi Minisztériuma.

16:49
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Lettország harci drónokat küld Ukrajnának

Több mint 2500 darab, különböző típusú harci drónt küld Ukrajnába ebben a hónapban 4 millió euró (1 570 millió forint) értékben – jelentette be a lett védelmi minisztérium július 5-én.

15:34
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadót jelentettek be Szevasztopolban

Megszólaltak a légvédelmi szirénák Szevasztopolban - jelentette a város polgármestere, Mihail Razvozsaev a Telegram csatornáján. A riasztás miatt a tengeri és szárazföldi tömegközlekedés leállt Szevasztopolban. 

14:52
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Kijev polgári célpontokra mér csapásokat a Nyugat engedélye után

Miután a Nyugat engedélyt adott a nagy hatótávolságú rakéták használatára, Kijev hatalmas csapásokat mér polgári célpontokra – mondta Rodion Mirosnyik, az orosz külügyminisztérium nagykövete egy moszkvai tájékoztatón.

„Miután az Egyesült Államok további fegyvereket juttatott az ukrán fegyvereseknek, köztük nagy hatótávolságú és nagy pontosságú rakétákat, és hivatalos engedélyt adott ezeknek az orosz régiókban való felhasználására, ezeket tömegesen, nagyszámú veszteséggel használták polgári célpontok ellen. 

13:42
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétaveszélyt jelentettek be Belgorodban és Sebekinoban

Belgorodban és Sebekinoban ismét felhangzott a rakétaveszélyt jelző sziréna – jelentette Vjacseszlav Gladkov regionális kormányzó a Telegram csatornáján.
 

12:43
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna megkapta a német patriotokat

A Németország által vállalt harmadik Patriot légvédelmi rendszer már Ukrajnában van – közölte Martin Jaeger kijevi német nagykövet július 5-én. 
 

11:41
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Erőteljes robbanás történt Csernomorszk kikötőjében

Erőteljes robbanás történt Csernomorszk kikötőjében, Odesszában – számolt be a TSN a Telegramon.

Korábban az orosz hadsereg harcosai eltalálták az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonai létesítményét Odessza közelében. Egyéb részleteket nem közöltek.

Ezt megelőzően azt jelentették, hogy robbanások történtek repülőtereken Kijevben és a kijevi régióban. 
 

10:47
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Páratlan légvédelem

Egységes légvédelmi rendszert telepítettek Oroszországban, beleértve a különleges műveleti zónát is, az ukrán fegyveres erők légi fegyverei ellen. Senki másnak nincs ilyen rendszere - mondta Andrej Szemenov altábornagy, a légvédelmi és rakétavédelmi erők parancsnoka, az Orosz Föderáció légierőinek főparancsnok-helyettese.

09:48
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ötven drónnal támadta Oroszországot

Július 5-én, pénteken éjjel az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ötven drónt indítottak útnak Oroszország ellen – számolt be a Honvédelmi Minisztérium a Telegramon.

Tisztázták, hogy Ukrajna 26 drónnal próbálta megtámadni Zaporizzsja régióját, 10 drónnal a rosztovi területet, 14 repülőgéppel pedig Kubant. A célokat légvédelmi rendszerek találták el.

08:37
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna kivonult Csasziv Jarból

Az ukrán katonák kivonultak a Donyeck megyei Csasziv Jar városának Kanal negyedéből – közölte Nazar Volosyn, a Hortyszia haderőcsoport szóvivője július 4-én az állami televízióban.

07:57
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Szlovákia növeli az áramellátást Ukrajnának

Szlovákia növeli az áramellátást Ukrajnának a hidegebb hónapokban – mondta a szlovák elnök. „A háború kezdete óta már több mint 40 000 megawatt villamos energiát exportáltunk Ukrajnába, és ősszel és télen növelni fogjuk az ellátást.

06:32
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Egy zeneiskolát ért ukrán rakétatalálat Oroszországban

Egy zeneiskola épülete rongálódott meg az Ukrán Fegyveres Erők ágyúzása során a Kurszk régió egyik településén. Személyi sérülés nem történt – mondta a régió megbízott kormányzója, Alekszej Szmirnov a Telegram-csatornáján.

05:38
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Drónokkal támadták Krasznodar területét, hat ember került kórházba

Hat ember került kórházba, miután pilóta nélküli légi járművek támadást intéztek Primorsko-Ahtarszkban, Krasznodar területén. Az áldozatok között két gyermek is van – mondta a régió vezetője, Veniamin Kondratyev a Telegram-csatornáján. A kormányzó azt is elmondta, hogy a támadás következtében egy háromemeletes lakóház megrongálódott. 

04:31
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Tüzet okozott a dróntámadás Rosztovban

Az orosz légvédelem állítólag 10 drónt lőtt ki Rosztov megye felett – jelentette Vaszilij Golubev kormányzó. Feltehetően dróntörmelék hullott a Don-menti Rosztov város bal partjára, ami hatalmas tüzet okozott. Áldozatokról nem érkezett jelentés.



 

04:24
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Az előző nap adatai számokban

Magyarország területére 2024. július 4-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7681 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6499 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.


A beléptetettek közül a rendőrség 52 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

04:23
július 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt csütörtökön

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről