A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNDósa Dániel
13:05VívásDaniel Dosa-Abdelrahman Tolba
HUNMárton Anna | Pusztai Liza
14:30VívásLiza Pusztai-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
14:30VívásLuca Szucs-Yoana Ilieva
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Erdogan bejelentette: Törökország beléphet a háborúba

Vágólapra másolva!
Recep Tayyip Erdoğan nemrég arról beszélt, hogy Törökország is beléphet az izraeli háborúba. Felidézte, hogy korábban Líbiában és Hegyi-Karabahban is beavatkoztak, és semmi sem gátolja őket abba, hogy újra megtegyék.
Vágólapra másolva!

Erdogan az elmúlt napokban egyre inkább kiéleződő Libanon-Izrael konfliktusra utalva beszélt arról, hogy Törökország mérlegeli a beavatkozás lehetőségét. Szerinte most egységesen kell fellépni, nem szabad megengedniük, hogy Izrael folytassa a kegyetlen támadásokat Palesztina ellen. A török elnök visszautalt arra, hogy Hegyi-Karabah és Líbia esetében is katonai beavatkozást hajtottak végre, azt viszont nem részletezte, hogy Izrael esetében pontosan milyen lépéseket terveznek - írja a Meduza a Reuters írását szemlézve.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a Hezbollah június 27-én egy focipályát talált el rakétával, a támadás következtében pedig a legfrissebb értesülések szerint 12 gyerek halt meg. Vasárnap este összeült az izraeli katonai bizottság, ahol a miniszterelnök és a védelmi miniszter felhatalmazást kaptak arra, hogy az általuk meghatározott módon és időben válaszcsapást hajtsanak végre a Hezbollah ellen Libanonban. 

Magyarország korábban határozottan elítélte a Hezbollah újabb rakétatámadását Izraellel szemben. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett üzenetben fejtette ki, hogy az ilyen támadások jelentősen megnövelik egy országhatárokon átívelő, az egész Közel-Keletet lángba borító háború kirobbanásának kockázatát.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!