A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNÖzbas Szofi
12:30CselgáncsCatherine Beauchemin-Pinard-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Legalább negyvenöt áldozata van az indiai földcsuszamlásoknak - videó

Vágólapra másolva!
Legalább negyvenöten haltak meg és több tucat embert szorult a föld alá a dél-indiai Kerala tartományban, miután a heves esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő kedd hajnalban.
Vágólapra másolva!

A mentési munkálatok jelenleg is tartanak, amit a heves esőzések és egy döntő fontosságú híd összeomlása nehezít meg. 

Csak néhány óra múlva tudjuk felmérni a kár mértékét

- mondta AK Saseendran államminiszter a BBC-nek.

Veena George állam egészségügyi minisztere elmondta, hogy a helyi kórházakban legalább 70 sérültet kezelnek. Eddig 101 embert sikerült kimenteni. Eddig a 36 megerősített halálos áldozaton kívül kilenc holttestet találtak a Chaliyar folyóban, a szomszédos Malappuram körzetben. Wayanad, egy dombos kerület, amely a Nyugat-Ghatok hegyláncának egy része. Ez a terület hajlamos a földcsuszamlásokra a monszun szezonban. A földcsuszamlások a terület több részét is érintették, köztük Mundakkait, Attamalát, Chooralmalát és Kunhome-ot.

A közösségi médiában található videók azt mutatják, hogy sáros víz ömlik szét aszfaltozatlan utcákon és erdős területeken, elmosva otthonokat, embereket és járműveket.

A Chooralmalát Mundakkaival és Attamalával összekötő híd összeomlott, elszigetelve a két helyet, ez jelentősen megnehezíti a mentők munkáját, hogy elérjék a csapdába esett családokat. Egy helyi lakos a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy éjfél körül legalább három földcsuszamlás érte a környéket, az egyik elmosta a hidat. Az állami és az országos katasztrófavédelmi csapatok mentőakciókat végeznek, a hadsereg is várhatóan hamarosan megérkezik a területre. Több helyi lakos részt vesz a mentésben.

A légierőt is felkérték, hogy szállítsák el a bajba jutott családokat, a hadsereg pedig próbál ideiglenes hidat állítani.

A hatóságok attól tartanak, hogy több száz ember rekedt a falvakban.

A múlt héten a nyugat-közép-indiai Mahárástra tartományban történt hatalmas földcsuszamlás, melynek szintén sok áldozata volt, 2023-ban szintén sokan haltak meg a heves esőzések okozta katasztrófákban Indiában. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!