A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Elpusztítottak egy luxusjachtot a gyilkos bálnák - képek

Vágólapra másolva!
Gyilkos Bálnák vertek szét egy luxusjachtot. A jacht végül elsüllyedt a Földközi-tengeren, a legénység épp hogy el tudott menekülni.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves Robert Powell és legénysége alig kezdte meg kirándulását a portugáliai Vilamourából Görögországba, amikor gyilkos bálnák vették célba 128 680 dolláros (44 millió forint) - vitorláshajóját.

Egyáltalán nem játék volt ez számukra, pontosan tudták, mit csinálnak. Ismerték a hajó gyenge pontjait, és tudták, hogyan süllyesszék el

 - mondta Powell, aki a születésnapját ünnepelte volna a hajó fedélzetén.
 

Az öt gyilkos bálna este 8 óra körül kezdett el körözni a 12 méter hosszú vitorlás körül, majd egy összehangolt támadás során darabokra zúzták a hajót - számolt be a New York Post.

A kapitány elmondta, először azt hitte, hogy egy sziklának ütközött, aztán észrevette a bálnákat. Az állatok először a kormánylapátot vették célba, ezután a hajó kormányozhatatlanná vált. A bálnák ezután szétváltak, és egyenként egy-egy ponton a hajó külsejét, a hajó gerincét és tatját is elkezdték szétzúzni. 

A kapitány szerint, módszeresen szétverték a vitorlást.

A kapitány még petárdákat is dobott a vízbe, de az állatok nem tágítottak. Másfél óra után a hajó kettéhasadt és a beömlő víz elárasztotta. A vitorlás ekkor mindössze három kilométerre volt Spanyolország partjaitól. 

A legénység azonnal segítséget kért a rádión, amint a támadás megkezdődött, de két órába telt, mire a segítség megérkezett.

Egy spanyol mentőhajó szerencsére segített elhagyni a bajbajutottaknak a hajót, még percekkel azelőtt, hogy az teljesen a víz alá süllyedt volna - írja a Headtopics.

A hajó végül 40 méter mélyen elsüllyedt a Földközi-tenger felszíne alá. Powell úgy véli ez a gyilkos bálna csoport az, amely az elmúlt években már több hajósra is rátámadt.

Legutóbb New Hampshire partjainál történt hasonló incidens. Az agresszív bálna szintén felborított egy hajót. Utasa épp hogy megmenekült.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!