A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

166 halottja van már az indiai földcsuszamlásnak - videó

Vágólapra másolva!
A dél-indiai Kerala államot sújtó hatalmas földcsuszamlások halálos áldozatainak száma mára elérte a 166-ot. A hatóságok szerdai összesítése szerint 195 a sebesültek száma, további 225 embert eltűntként tartanak nyilván. Az Asianet TV 179 ember haláláról közölt jelentést. A mentési munkálatok szerda reggel folytatódtak.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban az Origo is beszámolt, sokan meghaltak és több tucat ember szorult a föld alá a dél-indiai Kerala tartományban, miután a heves esőzések földcsuszamlásokat idéztek elő kedd hajnalban.

A Wayanad körzet Mundakkai és Chooralmala területein bekövetkezett katasztrófa egy egész területet tett lakhatatlanná 

- mondta Pinarayi Vijayan miniszter egy keddi sajtótájékoztatón. 

Pusztító áradás Indiában
Fotó: AFP PHOTO/India's National Disaster Response Force (NDRF)

A szomszédos régiók is készültségben vannak a heves esőzések miatt. Az állam 14 körzetéből 12-ben zárva vannak az iskolák és a főiskolák. A hadsereg a haditengerészet és a légierő, valamint a rendőrség és a tűzoltóság csapataival együtt dolgozik az emberek kimentésén.

Az indiai hadsereg közel ezer embert mentett ki és megkezdte a sárlavinában lerombolt híd pótlását. 

Az Asianet TV 350 épület megsemmisüléséről számolt be a katasztrófa által leginkább érintett területen regisztrált 400 épületből. A dpa úgy tudja, hogy 250 turista rekedt egy üdülőhelyen, amelyet körülzárt a sárlavina.

A földcsuszamlás eddig 185 halálos áldozatot követelt
Fotó: AFP / Idrees MOHAMMED / AFP

Kedd este a légierő helikopterei kutató- és mentőakciókat hajtottak végre a Mundakkaiban rekedt emberek kimenekítésére. A mentőalakulatok egy kisebb csapatának sikerült átkelni a folyón és elérni a területet.

Tegnap este 10 óráig 70 embert mentettünk ki, majd a rossz időjárás és az eső miatt abba kellett hagynunk

- mondta Akhilesh Kumar, az NDRF parancsnoka. 

A mentési munkálatokat a térségben lezúduló heves esőzések akadályozták. Chooralmalában a hadsereg azt mondta, hogy köteleket használtak a megáradt folyón való átkeléshez. 

Köteleket használtak a megáradt folyón való átkeléshez
Fotó: AFP / AFP PHOTO /INDIAN ARMY

Kedden kora reggel heves esőzések zúdultak a hegyoldalakra, melynek következtében sár-, víz- és sziklalavinák zúdultak a tea- és kardamomültetvényekre, valamint egyes településekre. A térségre két nap alatt 572 milliméter eső hullott az előrejelzett 204 milliméter helyett.

A mentőcsapatok azt tervezik, hogy ideiglenes hidat építenek a folyó felett, hogy elérjék az ott rekedt embereket.

Mivel a régióban nem gyakoriak a földcsuszamlások, az alvó falusiakat váratlanul érte a katasztrófa. Az eltűntek között vannak itt élő ültetvényes munkások és vendégmunkások is. 

A mentőalakulatok a leomlott tetők és az összedőlt házak törmelékei alatt keresik a túlélőket. 

Egy helyi férfi elmondta, hogy az egyik házban székeken ülő és ágyakon fekvő, sárral borított holttesteket látott - írja a BBC.

A múlt héten a nyugat-közép-indiai Mahárástra tartományban történt hatalmas földcsuszamlás. Az országot júniusban is heves esőzések sújtották.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!