Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kigyulladt egy kamion a hamburgi Elba-alagútban

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki a hamburgi Elba-alagútban csütörtök reggel. Egy fóliákat és más műanyagokat szállító kamion gyulladt ki. Több tűzoltó és rendőri egység is kivonult a helyszínre, a forgalmas alagutat azonnal lezárták mindkét irányban.
Vágólapra másolva!

A mentőszolgálatot 10 óra 20 perckor riasztották az esethez. A tűz hatalmas füstöt okozott az alagútban. A rendőrség leállította at áthaladó forgalmat, így az A7-es autópályán mindkét irányban több kilométeres torlódás alakult ki.

A tűzoltóság szerint a balesetben senki sem sérült meg. A sofőr is biztonságban el tudta hagyni a járművet.

Az égő vezetőfülke oltásához speciális tűzoltóautókat vetettek be. A tűzoltóság szerint a 40 tonnás kamion különböző műanyagokat szállított. 

A tűzoltók gyorsan ellenőrzés alá vonták a lángokat, így meg tudták akadályozni, hogy a tűz átterjedjen más járművekre és a rakományra.

Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a tüzet. Lehetséges, hogy műszaki hiba áll a háttérben. 

Complete closure of highway A7
Elba-alagút.
Fotó: Daniel Bockwoldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Dél körül újra megnyitották az Elba-alagutat az északi irányban. A rendőrség és a tűzoltóság még mindig dolgozik a déli szakaszon. 

A tűz keletkezésének kivizsgálása mellett a szakértők a helyszínen átvizsgálják az alagutat is a hőkárok után kutatva. A lezárás a déli irányban még több órán át érvényben marad - írta a Bild.

Korábban arról is írtunk, hogy az M5-ösön egy papírbálákat szállító kamion gyulladt ki

Nemrég kiégett egy kamion az M0-s autóút dunakeszi mérnökséghez tartozó szakaszán is. A tűz a pótkocsi tengelyénél keletkezett, majd átterjedt a rakományára is. Itt jött a csavar: kiderült, hogy a szállítmány két másik kamion volt, így az anyagi kár jelentős.

Kigyulladt egy kamion a 26-os főúton is Sajókeresztúr közelében is májusban. A pótkocsi teljes terjedelmében égett. 

Tartályokat szállító kamion gyulladt ki az M5-ös autópályán, Inárcs közelében is. A tűzoltók eloltották a tüzet, a külföldi kamion sofőrjét pedig mentőhelikopter vitte kórházba súlyos égési sérülésekkel. Szerencsére a propángáz szállítására használt 456 palack mind üres volt.

Kigyulladt és teljesen kiégett egy teherautó kabinja Szepetnek külterületén is. A tűz begyújtotta a learatott gabonát mintegy két hektáron.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről