A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rekordmennyiségű kokaint foglaltak le Spanyolországban

Vágólapra másolva!
A spanyol hatóságok több mint négy tonna kokaint foglaltak le Barcelona kikötőjében. Ez eddig a valaha volt legnagyobb drogfogás a város kikötőjének történetében.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint a kokainszállítmányt rizseszsákokba rejtetették és Paraguayból érkezett Spanyolországba. A csempészakciót egy olyan spanyol vállalat szervezte, amely dél-amerikai rizst importál. A rendőrség nyolc embert vett őrizetbe. 

A rendőrségi rajtaütést egy nemzetközi nyomozás előzte meg

- a paraguayi rendőrség és az amerikai kábítószerellenes ügynökség (DEA) bevonásával - mely során már 2023-ban figyelni kezdték a cég tevékenységét - írja a Swissinfo.

A nyomozók megállapították, hogy a kokaincsempészek a paraguayi fővárosban, Asunciónban a kábítószert előbb feldolgozták, és az így kapott por állagú anyagot  műanyag zsákokba töltötték, majd a zsákokat kézzel varrott rizseszsákokba helyezve indították útnak Európába. 

A többtonnás szállítmányok többek között Nagy-Britanniába és Belgiumba érkeztek volna.

A bűnszervezet tagjai között külkereskedelmi- és szállítási szakemberek, befektetők és a biztonságért felelős munkatársak is voltak. Spanyolországban júniusban is volt egy hasonló eset, akkor 8 tonna kokaint foglaltak le, és 40 embert vettek őrizetbe.
Júliusban pedig Paraguay-ban történt kokainfogás. Szintén rekordnak számító több mint négy tonna kokaint fedeztek fel egy Belgiumba szánt cukorszállítmányban. Júniusban pedig Németországban volt egy rekordfogás, mely során  25 tonnát foglaltak le Hamburgban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!