Ursula von der Leyen paktumot kötött a háborúpárti többséggel, Magyar Péter hűségesküt tett neki

Vágólapra másolva!
Von der Leyen szélsőséges módon támadta Orbán Viktor békemisszióját, a háborúpárti többség pedig ezért a támadásért cserébe megszavazta elnökjelöltségét. Az Európai Bizottság elnöke semmit nem tesz a békéért, egyre közelebb a háború. A Fidesz-KDNP delegációja ma nem szavazta meg von der Leyent újabb öt évre az Európai Bizottság élére. Azért nem, mert Európa ma gyengébb, mint öt évvel ezelőtt volt - hangzott el Deutsch Tamás sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás: Ursula von der Leyen egy politikai alkut kötött az Európai Parlament háborúpárti többségével

Ursula von der Leyen egy politikai alkut kötött az Európai Parlament háborúpárti többségével

 

- mondta Deutsch Tamás. Ennek a politikai megállapodásnak az volt a feltétele, hogy

 egészen szélsőséges módon támadta meg Orbán Viktor békemisszióját, a háborúpárti többség pedig ezért a támadásért cserébe megszavazta Ursula von der Leyen elnökjelöltségét

Világos és egyértelmű politikai paktum született, a háborúpárti európai parlamenti többség azt várta el a szavazatokért cserébe, hogy a lehető legélesebben támadja meg Ursula von der Leyen Orbán Viktor békemisszióját, mivel ezt megtette Ursula von der Leyen ezért cserébe megkapta a szavazatokat. 

Azt is fontos látni, hogy Gyurcsány Ferenc és Magyar Péter csak látszólag veszekszik egymással,

 a fontos háborúpárti kérdésekben az európai politikában koalícióban vannak. hiszen az Európai Parlamentben a Szocialisták és Demokraták frakciója, illetve a Néppárt lelkesen, majdnem teljes egyetértéssel támogatta Ursula von der Leyent

- mondta Deutsch Tamás. 

Azt is egy fontos jelenségnek nevezte, alig fejeződött be az Európai Parlamentben az Európai Bizottság elnökjelöltjének a programbeszéde, még a szavazás előtt Magyar Péter hűségesküt tett Ursula von der Leyennek.  

Nem következnek könnyű évek az Európai Unió életében, ez bizonyosan mondható.

- mondta Deutsch Tamás.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!