Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Négy ország, köztük Magyarország határozza meg Európa jövőjét

Vágólapra másolva!
Elizabeth Kuiper, az Európai Politikai Központ nevű elemző intézet igazgatóhelyettese szerint Európa jövőjét a meggyengült Németország és Franciaország, illetve az eddiginél erősebb Olaszország és Magyarország fogja meghatározni.
Vágólapra másolva!

A Reuters csütörtökön arról írt, hogy mivel Franciaországot és Németországot hagyományosan az Európai Unió gazdasági motorjának tekintik. Így ha mindkét országban politikai instabilitás uralkodik, az a teljes blokkra nézve rossz hatással lesz - összegezte a Reuters elemzését a Mandiner.

A helyzetet mi sem bizonyítja jobban, hogy Olaf Scholz és Emmanuel Macron pártja is meggyengült az idei európai parlamenti választásokon.

Elizabeth Kuiper, az Európai Politikai Központ nevű elemző intézet igazgatóhelyettese azt állította a hírügynökség szerint, hogy Európa jövőjét a meggyengült Németország és Franciaország, illetve az eddiginél erősebb Olaszország és Magyarország fogja meghatározni.

Egy gyengébb Franciaország és Németország, valamint egy erősebb Olaszország és Magyarország egyértelműen meghatározza az EU jövőjét

- mondta Kuiper, aki Orbán Viktor új pártszövetségére is kitért az elemző. Meglátása szerint jelentősen megerősödhet az európai jobboldal.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről