A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rekordmeleget mértek az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok nyugati részén újabb hőhullámok sújtanak, ismét rekordmeleget mértek Dél-Kalifornia és Észak-Idaho városaiban. Az extra meleg egészen a hét közepéig kitart. Kiadták a riasztást.
Vágólapra másolva!

Mintegy 30 millió emberre vonatkozik a szerdáig érvényben lévő hőségriasztás. Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, két héttel ezelőtt szintén hőségriasztás volt érvényben az USA-ban. A nyugati partvidéken 40 fok körüli meleg tombolt napokig, Las Vegasban pedig 50 fok körüli hőmérsékletet mértek. Most újabb hőhullám sújt a területen. Az előrejelzések szerint egyes területeken a hőmérséklet meghaladhatja a 43 fokot - közölte vasárnap a helyi Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS). 

A riasztás Kalifornia, Arizona, Nevada, Idaho, Oregon és Washington területén van érvényben

- írja a Reuters.

A nyugati part nagy részén 10 fokkal melegebb lesz, mint amennyi a megszokott ebben az időszakban. Las Vegasban vasárnap akár 45 fok is lehet, míg a kaliforniai Death Valley Nemzeti Parkban várhatóan 49 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Pusztító erdőtüzek

Továbbra is óriási problémát jelentenek a hőségben és szárazságban az erdőtüzek. A leginkább veszélyeztetett területek közé tartozik Közép-Oregon és Washington nagy része - közölte az NWS. Hozzátették, Washingtonban mintegy 20 fokkal melegebb van az év ezen időszakában megszokott átlaghőmérsékletnél.

A tűzoltók jelenleg is több erdőtüzet próbálnak megfékezni Oregonban, köztük a Lone Rock Fire tüzet, amely több mint 470 négyzetkilométer területet perzselt fel az állam északi részén - közölte az oregoni tűzoltóparancsnok. Hozzátette, körülbelül 40 százalékát sikerült megfékezni a tűznek. Az államon átvonuló zivatarok nehezítik a munkát - mondták a tisztviselők.

A Malheur megyei seriff hivatal szombaton elrendelte néhány lakos evakuálását az Oregon keleti részén terjedő Durkee-tűz miatt.

Kanada nyugati részén, Albertában és Brit Kolumbiában szintén erdőtüzek miatt történtek evakuálások a hétvégén.
A kutatások szerint a fosszilis tüzelőanyagok okozta éghajlatváltozás hozzájárul a veszélyes hőhullámok kialakulásához világszerte. A hatóságok a rendkívüli hőséggel járó súlyos egészségügyi kockázatokra, többek között a hőgutára is figyelmeztetnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!