A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Erős földrengés rázta meg Japánt, cunamiriadó van érvényben - videó

Vágólapra másolva!
Japán csütörtökön cunamiriadót adott ki, miután 7,1-es erősségű földrengés rázta meg a déli Kjúsú szigetét.
Vágólapra másolva!

A földmozgás helyi idő szerint 16 óra 42 perckor történt Miyazaki prefektúra partjainál, mintegy 28 kilométer mélységben - közölte a japán meteorológiai hivatal.

A japán hatóságok cunami-riasztást adtak ki, és figyelmeztették a lakosokat, hogy azonnal hagyják el Kochi és Miyazaki prefektúrák part menti területeit, amíg a riasztást fel nem oldják. 

 AZ CBS News szerint akár 1 méter magas hullámokat is jósoltak Kyushu déli partjainál és a közeli Shikoku szigeténél. A Miyazaki kikötőből 20 centiméteres árhullámot jelentettek, ami az eddigi legnagyobb volt.

Az NHK japán műsorszolgáltató a helyi rendőrfőnökre hivatkozva közölte, hogy ellenőrzik, hogy az épületekben keletkezett-e szerkezeti kár, de egyelőre úgy tűnik, hogy nincs - írja az NBC News.

Az NHK arról számolt be, hogy a japán Sendai atomerőműben, Kagosimában nem észleltek rendellenességet, emlékeztetve a 2011-es pusztító fukusimai nukleáris balesetre, amikor a földrengés miatt leállt az áramellátás.

Legutóbb júniusban történt erős földrengés Japánban. Akkor Ishikawa prefektúra Noto-félszigetét 5,9-es erősségű földrengés rázta meg. A lakosoknak áramkimaradásokkal kellett számolniuk, a vonatközlekedést is leállították. Azt megelőzően pedig februárban történt súlyos földrengés Noto térségében. A természeti katasztrófa  több száz ember életét követelte, rengeteg épület a földdel vált egyenlővé, több ezer ember vált hajléktalanná.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!