A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hajóbaleset történt Rotterdamban, sok a sérült - videó

A rotterdami kikötő.
Fotó: Sem van der Wal / ANP MAG / ANP via AFP
Vágólapra másolva!
Tizennégyen megsérültek Rotterdamban pénteken, amikor egy holland palacsintakülönlegességeket kínáló hajó, fedélzetén mintegy száz emberrel nekiütközött a rakpartnak - közölték helyi rendőrségi források.
Vágólapra másolva!

A Rijnmond nevű helyi televíziós csatorna képsorain látható, ahogy a turistalátványosságnak számító, úgynevezett "palacsintahajón" (Pannenkoekenboot) az ütközés során jelentős károk keletkeztek. 

Az ügyben vizsgálat indult, azonban a rendőrség máris leszögezte, hogy a hajó kapitánya nem fogyasztott sem alkoholt, sem kábítószert.

Rotterdamban gyakoriak a hajóbalesetek. A városban található Európa legnagyobb tengeri kikötője, és keresztülfolyik rajta a Maas-folyó is.

A rotterdami kikötő.
Fotó: Sem van der Wal / ANP MAG / ANP via AFP

Korábban arról is beszámoltunk, hogy súlyos hajóbaleset történt a Száván is, két ember eltűnt. Egy teherszállítóhajó ütközött egy csónakkal Új-Belgrád közelében.

Május 18-án a Pest vármegyei katasztrófavédelemhez néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés arról, hogy egy szállodahajó ütközött egy kishajóval a Dunán Verőcénél. A kisebb hajón nyolcan utaztak. A verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője egy olasz férfi volt, aki a baleset napján ismerkedett meg a csónak többi utasával, akik egy baráti társasághoz tartoztak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!