A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNHungary
09:00CselgáncsItaly-Hungary
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Jövő héten hivatalossá válhat Kamala Harris elnökjelöltsége

Vágólapra másolva!
Kamala Harris megszerezte az elnökjelöltséghez szükséges delegálti szavazatok több mint felét - jelentette be pénteken a Demokrata Párt vezető testülete a Demokrata Nemzeti Bizottság elnöke .
Vágólapra másolva!

Jaime Harrison közleményben tudatta, hogy Kamala Harris alelnök megkapta a demokrata konvención szavazati joggal bíró delegáltak több mint felének a voksát, és így a Demokrata Párt elnökjelöltjévé válik már hétfőn, miután lezárul a delegáltak virtuális szavazása.

 Kamala Harris támogatóinak körében telefonon tartott beszédében a delegáltak fáradhatatlan munkáját dicsérte, és megtisztelőnek nevezte a demokrata párti elnökjelöltséget.

A Demokrata Párt vezetése a virtuális szavazással elébe ment az augusztus 19-22. között Chicagóban tartandó elnökjelölő konvenciónak. A konvención szavazati joggal bíró delegáltak az előrehozott internetes voksoláson hétfőig adhatják le a szavazatukat, majd az elnökjelöltség hivatalossá tétele augusztus 7-ig történik meg. 

A Demokrata Párt szerint a felgyorsított jelölési folyamatra azért volt szükség, mert Ohio államban augusztus 7. a határidő az elnökválasztás szavazólapján szereplő jelöltek listájának véglegesítésére. A Demokrata Párt előrehozott jelölési folyamata egyben azt jelenti, hogy a négynapos demokrata konvenció formalitássá válik eredeti célját, az elnökjelölt kiválasztását illetően.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!