A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Egy krokodil a víz alá rántott egy férfit a gyerekei szeme láttára Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Egy férfi, aki az ausztráliai Queenslandben halászott hirtelen eltűnt, miután egy krokodil a víz alá vonszolta őt a gyerekei szeme láttára. Azt feltételezik, hogy meghalt, mivel eddig nem találták meg.
Vágólapra másolva!

Egy férfit a víz alá rántott egy krokodil, és attól tartanak, hogy meghalt. A 40 év körüli férfi szombaton délután kettő óra körül tűnt el a vízben, miközben a gyerekeivel horgászott a Queensland állambeli Crocodile Bendnél. 

A rendőrség és a vadőrök nagyszabású keresési műveletet indítottak, hogy megpróbálják megtalálni az Annan folyó hídja közelében.

krokodil
Képünk illusztráció!
Fotó: Pablo PORCIUNCULA / AFP

A terület népszerű horgászhely, de egyben a krokodilok közkedvelt élőhelye is - egy ötméteres krokodil is gyakran látható a környéken a halászok beszámolói szerint - írta a Mirror.

A queenslandi rendőrség közölte, hogy a férfi bement a vízbe, de nem látták felbukkanni. A mentőszolgálat pedig azt írta az X-en: 

A mentőszolgálat egy férfit keres egy bejelentett krokodiltámadás után a Mulligan autópálya közelében.

Az eset egy hónappal azután történt, hogy egy 12 éves gyermek eltűnt, miután úszni ment a távoli Nganmarriyanga városban, amely körülbelül hétórányi autóútra van az ausztráliai Darwintól. A rendőrséget július 2-án riasztották, és speciális csapatokat küldtek a helyszínre, miután a jelentések szerint a gyereket egy krokodil támadta meg. Gyalogosan, csónakkal és helikopterek segítségével kutatták át a területet a keresőcsapatok. A közösség mintegy 40 tagja segített a rendőröknek a gyerek keresésében, amely nem sokkal azután kezdődött, hogy a 12 éves gyermek eltűnését bejelentették. A sűrű növényzet és a nehéz terep azonban nagyban nehezítette a mentést. Végül július 4-én találták meg a holtesttét.

Ausztrália északi területein több mint 100 000 krokodil él. Bár a krokodilok általában ritkán támadnak emberre, ha mégis megteszik, befogják és megölik őket. 

Áprilisban arról számoltunk be, hogy két fiú egy gumicsókból akart a partra úszni az ausztráliai Saibai szigetén, azonban az idősebb úszás közben eltűnt. Miután bejelentették az eltűnését, a hatóságok megtalálták a holttestét, amin krokodiltámadásra utaló nyomokat találtak.

Márciusban pedig befogtak egy közel négyméteres krokodilt, amely hónapokig rettegésben tartotta az embereket Queenslandben. Krokodiltámadás történt Ausztráliában tavaly szeptemberben is, az Északi Tartományban. Az esetek miatt a törvényhozók sürgetik a krokodilirtások visszahozatalát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!