A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
1

Annyit loptak egy ruhaboltban, hogy bezárják az öltözőket

Vágólapra másolva!
A sussexi székhelyű Guild Care jótékonysági szervezet az Egyesült Királyságban megnövekedett bolti lopások miatt kettő kivételével minden öltözőjét bezárta.
Vágólapra másolva!

A Guild Care, amelynek Sussex-szerte 15 üzlete van, azt mondta, hogy kettő kivételével az összes öltözőt bezárta, hogy elriassza a tolvajokat. A jótékonysági szervezet szerint még az adománydobozokból is lopnak aprópénzt. Új 20 éves csúcsra nőtt az angliai és walesi rendőrség által feljegyzett bolti lopások száma – közölte a Guardian a múlt héten.

A 2024 márciusa előtti egy évben összesen 443 995 bűncselekményt regisztráltak a hatóságok ami 30%-kal több, mint az előző 12 hónapban regisztrált 342 428 bűncselekmény. 

image

Adam Ridler, a worthingi székhelyű jótékonysági szervezet kiskereskedelmi vezetője elmondta: „Sajnos a jótékonysági üzleteinkből származó bolti lopások egyre gyakoribbak.

"Határozottan jelentős növekedést tapasztaltunk a Covid és a pénzügyi válság óta. Tudjuk, hogy ez a probléma nem csak a jótékonysági üzletekre jellemző, hanem a fő kiskereskedelmi szektorban is aggasztó a tendencia." Rider hozzátette, hogy az elmúlt két évben a jótékonysági szervezet két üzletébe is betörtek, és a tolvajok adománydobozokat loptak el a pultokról - írja a Mirror.

"Megdöbbentő, hogy bárki azt gondolja, hogy elfogadható, ha a közösségünk legsebezhetőbbjeit támogató jótékonysági szervezettől lopnak" - mondta. A Guild Care - amely Crawley-ban, Goring-ban és Hove-ban is üzemeltet üzleteket - azt mondta, hogy az öltözők bezárása nem befolyásolta a kereskedelmet vagy a bevételeket.

Tavaly a szimpla lopást is tovább gondolta egy magyar férfi, aki női ruhákat lopott Kecskeméten, majd abban akart kisétálni.

Egy férfi és nő próbált meg ruhákat lopni a kecskeméti plázából. A tolvajduót tetten érte a biztonsági őr, de páros férfi tagja nem adta fel, egy másik üzletbe is bement lopni.

A női és gyerekruhákat árusító üzletből próbált elhozni egy kabátot és egy pulóvert úgy, hogy felvette azokat.

Hamar szemet szúrt az eladóknak, hogy női ruhában próbálja elhagyni az üzletet a férfi.

A tolvaj – habár most is tetten érték – nem volt együttműködő, mint korábban:

nem akarta visszaadni a frissen szerzett zsákmányát és lökdösődni kezdte, aztán többször meg is ütötte a női biztonsági őrt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!