A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Botrányba keveredett a világ leghíresebb youtubere a legújabb műsora miatt

Vágólapra másolva!
Nagyszabású játékműsort készít a világ egyik legnagyobb youtubere, azonban a forgatás nem zajlik éppen botrány mentesen, ugyanis a férfinak komoly vádakkal kell szembenéznie.
Vágólapra másolva!

A YouTube legnagyobb sztárjának, MrBeastnek, polgári nevén Jimmy Donaldson, panaszokkal kell szembenéznie a versenyzők biztonságával kapcsolatban az ambiciózus "Beast Games" nevű játékműsorának előzetes fordulójában, amelyben 1000 versenyző vetélkedik az 5 millió dolláros fődíjért. 

Néhány versenyző panaszkodott, hogy nem jutottak rendszeresen ételhez, vízhez és gyógyszerekhez a Las Vegas-i Allegiant Stadionban zajló forgatás alatt, és néhány versenyző megsérült.

MrBeast szóvivője elmondta, hogy csapata kivizsgálja a helyzetet, és a torontói forgatás következő fázisa előtt kikéri a résztvevők visszajelzéseit. A "Beast Games" tétje nem csak a versenyzők számára nagy, hanem magának MrBeastnek is.

A "Beast Games" produkcióval kapcsolatos panaszok egybeesnek azzal, hogy Donaldson a héten elismerte, hogy évekkel ezelőtt rasszista és homofób kifejezéseket használt a tinédzserként készített videóiban.

A műsor, amelyet az Amazon Prime Video már 240 országban sugároz, része Donaldson kulturális terjeszkedésének a YouTube-on túl - ahol csatornájának 307 millió feliratkozója van, köztük számtalan fiatal fogyasztó, akik nem csak követik a youtubert, hanem a termékeit is rendszerese vásárolják, mint például a Feastables édességcsaládot vagy a nevét viselő hamburgereket.

A célom az, hogy a lehető legjobb műsort készítsem el, és bebizonyítsam, hogy a youtuberek és alkotók más platformokon is sikeresek lehetnek

- mondta Donaldson az Amazon márciusi sajtóközleményében. 

Donaldson cégei 2000 embert castingoltak, akik júliusban az Allegiant Stadionban részt vehettek egy próbán, és közülük 1000-en juthattak tovább a tényleges műsorba.

Az Amazon Prime Video nem vett részt a forgatásban. A MrBeast szóvivője pénteken azt mondta, hogy a promóciós videó forgatását sajnos megnehezítette a szélsőséges időjárás, a CrowdStrike összeomlása és egyéb váratlan logisztikai és kommunikációs problémák.

Lépéseket tettünk annak érdekében, hogy tanuljunk ebből a tapasztalatból, és izgatottan várjuk a több száz férfit és nőt a világ történetének legnagyobb game show-jában

- mondta a szóvivő egy e-mailben küldött nyilatkozatban. 

A MrBeast produkció 1000 dollárt ajánlott a kiesett versenyzőknek a távozáskor, és a szóvivő szerint a legtöbb versenyben maradt versenyző készen áll a folytatásra. Az Associated Press több versenyzőt is megkeresett a "Beast Games" kapcsán, de a legtöbbjük vagy nem válaszolt, vagy nem kívánt nyilatkozni, mert titoktartási megállapodást írtak alá. 

Scott Leopold, egy 53 éves apa a texasi Austinból azt mondta, hogy azt hitte, a tényleges "Beast Games"-ben versenyez, nem pedig a műsor előfutamában.

 Azt mondta, hogy becsapva érezte magát a győzelmi esélyeit illetően, és hogy a Las Vegas-i versenyt nem közvetíti az Amazon Prime Video.

Azt mondta, hogy Donaldson részéről egy bocsánatkérés sokat segítene.

Csak arra tudok következtetni, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét. Túl sokan voltak, és nem hiszem, hogy tudta, hogyan kezelje a helyzetet

- mondta Leopold.

Korábban beszámoltunk róla, hogy 2021-ben 54 millió dolláros bevételével az akkor 23 éves amerikai sztár, MrBeast lett a platform leggazdagabbja. Arról is írtunk, hogy MrBeast szerint a leggazdagabb gazdagoknak vissza kéne osztani valamennyit a rászorulóknak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!