A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt a német válasz a késes támadásokra

Vágólapra másolva!
Törvényi szigorítással kell gátat vetni a késsel elkövetett bűncselekményeknek. Ezt jelentette ki a Bild című lap vasárnapi kiadásának adott interjújában a német belügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Nancy Faeser arra reagált, hogy a német szövetségi rendőrség adatai szerint a vasútállomásokon az első félévben regisztrált 380 késes támadás emelkedést mutat ahhoz képest, hogy tavaly 650 ilyen támadást jegyeztek fel az egész év alatt. A mozgó vonatokon késsel elkövetett erőszakos cselekmények száma 2023-ban 196 volt, az idei első félévben 84.

A belügyminiszter elmondta, hogy a kidolgozandó új törvény 12-ről 6 centiméterre csökkentené a közterületen legálisan tartható kések pengeméretét, a rugós- és behúzható pengéjű kések viselését és használatát pedig teljesen betiltaná.

Bár Németországban már a jelenleg hatályos közlekedési törvény is tiltja az utasokra veszélyes tárgyaknak és anyagoknak a tömegközlekedési eszközökön való szállítását, a 16 német tartomány belügyminisztere a közelmúltban arra kérte a belügyminisztert, hogy egy új törvénnyel országos szinten is tegye egységessé a szabályozást.

Egyre több a késes támadás Nyugat-Európában

Ugyanakkor nem csak a vonattal utazó németek vannak veszélyben. Egyre több hír szól arról, hogy valakit késsel megtámadtak Németországban és a támadók többnyire migránsok. Észak-Rajna–Vesztfália régióban tavaly 45 százalékkal (4292-ről 6221-re) több késelés volt; az áldozatok száma is emelkedett 5541-ről 8036-ra. 

A gyanúsítottak mintegy 34 százaléka nem német állampolgár, annak ellenére, hogy az ilyen személyek a lakosság mindössze 15 százalékát teszik ki.

Pár nappal ezelőtt hét embert sebesített meg egy késes támadó egy berlini menekültközpontban. Hamar kiderült róla, hogy migráns. A sérültek között volt egy 15 éves gyerek, egy biztonsági őr és a központ egyik látogatója is. A mentősök és sürgősségi orvosok vágás és szúrás okozta sérülések miatt látták el az áldozatokat a helyszínen, ahonnan kórházba kerültek. A gyanúsított 21 éves algériai férfi is megsérült. 

Más Nyugat-Európai országban is gondot okoznak a késelő migránsok. 

Áprilisban egy fiatal nő lett egy migráns késelő áldozata Angliában, július végén pedig az angliai Southportban tartott rendezvényen egy őrjöngő férfi késsel támadt gyerekekre. A Merseyside Police tájékoztatása szerint két gyerek azonnal meghalt, kilenc megsebesült, köztük hat súlyosan és két felnőtt is súlyosan. Mint kiderült, ez a támadás is egy migráns, egy ruandai férfi kontójára írható. 2023-ban egy bölcsődést késelt meg egy szír bevándorló egy francia játszótéren, egy évvel később egy szenegáli migráns szúrt agyon egy fiatal fiút Párizsban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!