A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Mérgező vegyi anyag szivárgott egy magyarok által is kedvelt nyaralóhelyen

Vágólapra másolva!
Menekülniük kellett a turistáknak a mallorcai négycsillagos Royal Son Bou Family Club Hotelből vegyszerszivárgás miatt. Feltehetőleg emberi mulasztás történt, az ügyben vizsgálatot indítottak a hatóságok.
Vágólapra másolva!

A nyaralóhelyen tartózkodó turistáknak futniuk kellett egy mérgező vegyi anyag szivárgása miatt, több embert kórházba szállítottak. Hét mentőautó, rendőrök, tűzoltók és mentősök siettek a négycsillagos Royal Son Bou Family Club Hotelbe a szerdai incidenst követően. A személyzet mintegy 400 vendéget – a mintegy 940 vendég közel felét – evakuáltak a helyszínről, olvasható a Mirror-on megjelent cikkben. 

Az érintett területen pihenőknek azt mondták, hogy rohanjanak a kijáratok felé, mivel az uszoda raktárának területéről érkező veszélyes gázfelhő kezdett terjedni a főépületben és környékén.

A hatóságok vizsgálják az esetet, amely feltételezhetően emberi mulasztás miatt következett be. A gázfelhő valószínűleg azután alakult ki, hogy véletlenül sósavat öntöttek a medence géptermének egyik klórtartályába.

Egy neve elhallgatását kérő munkás a következőt mondta egy helyi lapnak: 

Azt mondták nekünk, hogy fussunk, és futottunk. Nagyon erős volt a szag abban az épületben, ahol voltunk, amikor kinyitottuk az ajtót.

Kilenc légzőszervi- és gyomorpanaszos embert elővigyázatosságból egy éjszakán át kórházban kellett tartani, mielőtt ma reggel kiengedték őket. Nem érkezett jelentés arról, hogy turistáknak orvosi segítségre vagy kórházi ellátásra lett volna szükségük.

Jó pár évvel ezelőtt kisiklott egy mérgező anyagot szállító vonat Belgiumban, Gentben, akkor háromszáz embert kellett evakuálni. 3 évvel ezelőtt pedig Texasban történt tragikus eset hasonló okokból kifolyólag.

 

Képünk illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!