Percről percre

Megtorpantak az ukránok, az oroszok újabb fontos területeket foglaltak el Donyeckben

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, Vovcsanszk
Az ukrajnai Vovcsansz város egy szeptember 5-én, az ukrán hadsereg által kiadott dátumozás nélküli felvételen
Fotó: Armed Forces of Ukraine / AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül5 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 930. napjáról.

 

07:32
szeptember 10, 2024
Vágólapra másolva!

Hatalmas dróntámadást indított Ukrajna Oroszország ellen

Az orosz légvédelem jelenleg egy "masszív dróntámadást" próbál visszaverni Brjanszk megye felett - közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó helyi idő szerint 12:20-kor. A kyiv Independent szerint dróntámadás folyik több orosz régió ellen, több helyen robbanásokról számoltak be. Dróntörmeléket is találtak a Zsukovszkij nemzetközi repülőtér közelében, mintegy 36 kilométerre (22 mérföldre) délkeletre Moszkva központjától. Szergej Szobjanin moszkvai polgármester is azt állította, hogy három drónt lőttek le Moszkva terület felett a főváros felé vezető úton.

05:37
szeptember 10, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5551 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5871 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 31 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (ORFK)
 

05:00
szeptember 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna keleti fellegvárát is bevehetik az oroszok

Míg az oroszok Pokrovszk elleni hadműveletei az elmúlt napokban lelassultak, a Donyeck megye déli részén található Vuhledar a folyamatban lévő orosz offenzíva új fókuszpontja lett - írta a Kyiv Independent. 

A Pokrovszktól 50 kilométerre délre található Vuhledart gyakran „erődként” emlegetik a hadsereg körében, és a háború kezdete óta folyamatos orosz támadásoknak van kitéve.

Donyeck megyében a legutóbbi offenzíva részeként az orosz csapatok újraindították a város elleni támadást. Noha nem logisztikai csomópont, mint Pokrovszk ,

 a város kulcsfontosságú Ukrajna déli frontjának védelmében, amelynek elvesztése jelentősen befolyásolhatja a térség katonai műveleteit.

"Vuhledar elvesztése nemcsak morális csapás lenne Ukrajna számára, mivel ez a város 2022 óta rengeteg támadásnak ellenállt, hanem egy nagyon komoly fejlemény is, amely potenciálisan veszélyeztetheti Donyeck megye még nem megszállt délnyugati részének biztonságát - mondta Federico Borsari, az Európai Politikai Elemző Központ (CEPA) munkatársa a Kyiv Independentnek.

04:49
szeptember 10, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó több orosz megyében, Moszkva felé indultak az ukrán drónok

Ukrajna „masszív dróntámadást” indított az oroszországi brjanszki terület ellen - jelentette be Alekszandr Bogomaz kormányzó a Telegramon, szeptember 10-én éjjel. Bogomaz azt állította, hogy a támadás első órájában 21 ukrán drónt lőtt le a légvédelem. 

Később, az éjszaka folyamán Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester is azt állította, hogy 

több mint egy tucat drónt lőttek le a Moszkvai terület felett a főváros felé tartva.

Légiriadót rendeltek el az éjszaka folyamán Belgorod, Kurszk, Orjol, Voronyezs, Tula és Kaluga megyékből, valamint a Krasznodari területen is. 

(Kyiv Independent)

 

04:42
szeptember 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!