Putyin rendkívüli beszédet mondott a háborúról, az egész nemzethez szólt

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin hétfőn az orosz nemzethez intézett beszédet, amelyben kijelentette, hogy a különleges katonai művelet minden célját el fogják érni.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök köszönetet mondott a lakosoknak, aki szerinte hazafias szellemben és egységben állnak a kihívások alá. Putyin aláhúzta, hogy az igazság az oroszok oldalán áll, a katonai művelet minden célját el fogják érni. Megjegyezte, hogy a háború elindítása azért volt szükséges, 

mert Ukrajna már 2014 óta egy Oroszország elleni konfrontációra készült. 

Az orosz elnök az Újraegyesítés Napja alkalmával szólt az országhoz és elmondta, hogy Luhanszk, Herszon, Donyeck és Zaporizzsja térségek megmutatták szeretetüket Oroszország iránt és tanúbizonyságot tettek az orosz értékek és tradíciók megvédése mellett. Felidézte, hogy Donbasz nyolc éven át, 2014 és 2022 között blokád alatt, folyamatos ellenséges tűz árnyékában élt, Novorosszija lakosai pedig súlyos elnyomásban voltak.

Kiemelte, hogy ezen terület lakói ellenezték a 2014-es puccsot, amely egy neonáci diktatúrát juttatott a hatalomba. Szerinte a mostani ukrán vezetés célja az volt, hogy a fentebb említett négy térséget elragadják Oroszországtól, 

miközben azok történelmileg az oroszokhoz tartoznak.

Putyin arról is megemlékezett, hogy Moszkva megpróbálta békésen rendezni a konfliktust, de ennek ármánykodás és megtévesztés lett a végeredménye a nyugati országok részéről, akik Ukrajnából katonai támaszpontot csináltak és radikális nacionalizmussal tettek Oroszország ellen irányuló gyűlöletet az emberek szívébe.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!