Borzalom: a világhírű rapper összeesett a színpadon és meghalt

Vágólapra másolva!
Fatman Scoop amerikai rapper meghalt, miután fellépése közben összeesett a színpadon. New York-i születésű művész Connecticutban lépett fel pénteken egy ingyenes koncerten.
Vágólapra másolva!

Az amerikai rapper, Fatman Scoop fellépése közben összeesett egy ingyenes koncerten péntek este. A New York-i születésű művész, akinek valódi neve Isaac Freeman III, a Green & Gold Party fellépője volt a Connecticut állambeli Hamdenben, amikor rosszul lett. 

Az X-en közzétett videón látszik, hogy összeesik a DJ-emelvény mögött, miután felszólította a koncertlátogatókat, hogy „csapjanak némi zajt”.

Az 53 éves rappert – aki leginkább Missy Elliottal és Ciarával közös a Lose Control című 2005-ös slágerről, valamint a Mariah Carey-vel készített It's Like That című dalról ismert – egy helyi kórházba szállították, ahol megállapították a halál beálltát.

A Guardian cikke kitér arra, hogy Fatman Scoop gyorsan sikert aratott az Egyesült Királyságban és Írországban, amikor 2003-ban az Crooklyn Clan amerikai hip-hop duó Be Faithful című dalának újrafeldogozásával a slágerlisták élére került. Ausztráliában és Dániában a legjobb 10-be jutott.

 

Fatman Scoop más prominens művészekkel is együttműködött, köztük Janet Jacksonnal és Whitney Houstonnal. 

2004-ben hat brit zenészt mentorált a Chancers című brit tévésorozatban. A The Boondocks című animesorozatban is feltűnt, és saját fagylaltozót is nyitott.

Ügynöke, az MN2S így nyilatkozott: „Scoop a zenei világ kedvelt alakja volt, akinek munkáját számtalan rajongó szerette világszerte. Ikonikus hangja, magával ragadó energiája és nagyszerű személyisége kitörölhetetlen nyomot hagyott az iparágban.”

Freeman a "Fatman Scoop" művésznevet a gyermekkorában a nagybátyjától kapott becenév alapján vette fel, mert szerette a fagylaltot. Freemannek két gyermeke volt, és kétszer nősült meg.

A zenész halála 13 hónappal azután történt, hogy Big Pokey houstoni rapper meghalt, amikor összeesett egy bár színpadán a texasi Beaumontban. A rapsztár, akit leginkább a Screwed Up Click csapat tagjaként ismertek, 48 éves volt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!