Vágólapra másolva!
Most már nem vitás, MJ a varázslóknál folytatja. Magyarul: Micheal Jordan eldöntötte, folytatja NBA-pályafutását és az új szezonban a Washington Wizards együttesét erősíti. A 38 éves világsztár várhatóan tíz napon belül tart sajtótájékoztatót, de szűk körben már néhány újságírónak beszélt a szándékáról.

Fotó: Reuters
Több, mint három év után láthatjuk újra játszani a Levegő Királyát

A szkeptikusoknak, akik kételkedtek Jordan szándékában, az újságírókon keresztül üzent: "Öregségemre megtanultam, hogy a bajnokságban nem mindig győzhet az ember! Miért baj az, ha szeretnék segíteni a fiataloknak a pályájukon? Szeretnék tanítani és évekig játszani." Arra kérdésre, hogy mi motiválja a visszatérésben, minden idők legnagyobb kosarasa csak annyit mondott: a játék szeretete, semmi más.

Jordan 1999. januárjában 13 szezon és hat bajnoki cím után vonult vissza, utolsó mérkőzését 1998. június 15-én játszotta a Salt Lake City-i Delta Centerben, ahol az ő kosarával nyert a Chicago Bulls 87-86-ra a Utah Jazz ellen, 4-2-es győzelmi mutatóval szerezve meg sorban harmadszor a bajnoki címet. Egy évvel később a Washington Wizardsnál vállalt munkát, ráadásul a klub részvényese is lett. A Wizards, Doug Collins edző irányításával október 30-án, New Yorkban kezd.

"A Washingtonnak nincs esélye a bajnoki cím megszerzésére, de ha több meccset nyerünk, mint amennyit elvesztünk, akkor már elégedettek lehetünk. A rájátszásba kerülés pedig egészen fantasztikus lenne" - jegyezte meg a Air Jordan.

A Wizards az előző idényben 19 győzelemmel és 63 vereséggel a mezőny harmadik leggyengébb együttese volt.

A 398 millió dolláros vagyonával a világ leggazdagabb élsportolójának számító szupersztár 1993. október 6-án egyszer már abbahagyta a kosárlabdát, mert úgy érezte, hogy nem képes megfelelni az NBA követelményeinek. Ezt követően a Chicago White Sox baseballcsapatában játszott, majd 1995. március 18-án tért vissza a Chicago Bullshoz.

Pincési László

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről