Vágólapra másolva!
A NHL szakírói már eddig is az MVP-cím legfőbb várományosaként emlegették Mats Sundint, a Toronto Maple Leafs daliás svéd csapatkapitányát. A kanadai gárda vezéregyénisége kedden újra kitett magáért, mindhárom hazai gólban benne volt a keze, s Jarome Iginla után másodikként érte el a harminc gólt ebben a bajnokságban.

Sundin 54 pontnál (30 gól, 24 gólpassz) tart, ezzel ott van a pontlista közvetlen élcsoportjában. Miként Ilja Kovalcsuk, az Atlanta Thrashers varázslatos tehetségű 18 éves újonca is, aki 27. gólját ütötte kedden az Edmontonnak.

Kovalcsuk a büntetőpadon csücsült - amiért nagyobb volt ütője görbülete a megengedettnél -, amikor lejárt kétperces kényszerpihenője. A korong 21 éves újonctársánál, Dan Heatleynél volt, aki azonnal kiugratta a jégre visszatérő orosz srácot, s ő a kapus lába között beütötte a Thrashers vezető gólját, majd utána odakorcsolyázott az Edmonton cserepadjához, és egy-két keresetlen szót intézett az ellenfél játékosaihoz.

"Azt kérdeztem tőlük, hogy most már szabályos-e az ütőm" - mondta Kovalcsuk tolmács segítségével, ugyanis még nem beszél rendesen angolul. A játék nyelvét azonban nagyon érti, pénteken például hét gólt ütött Los Angelesben, az All Star-gála újoncmeccsén, és ott lesz Salt Lake Cityben, az orosz válogatottban is.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 3-3
gól:
Hrdina, Ference, R. Robitaille, ill. Vasicek, Willis, Hill

Boston Bruins - Buffalo Sabres 2-2
gól:
Stumpel, G. Murray, ill. C. Brown, Warrener

Atlanta Thrashers - Edmonton Oilers 3-2
gól:
Tremblay, Kovalcsuk, Odgers, ill. Comrie, Cleary

Toronto Maple Leafs - Minnesota Wild 3-1
gól:
Sundin 2, Renberg, ill. Dupuis

New Jersey Devils - Montreal Canadiens 0-1
gól:
Bulis

New York Islanders - St. Louis Blues 4-3
gól:
Hamrlik, Scatchard, Isbister, Lapointe, ill. Mayers, Weight, Salvador

Korábban:

A Boston lenullázta a Columbust

Ch. Gáll András

Mindent egy helyen az Eb-ről