A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az ukránok elleni júniusi világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfikézilabda-válogatott különösebb megerőltetés nélkül győzte le Jugoszláviát Szegeden.

Magyarország - Jugoszlávia 33-24 (13-8)
Szeged, 800 néző
vezette: Herczeg, Südi
Magyarország: Szatmári - Bendó 3,Mezei 5, Décsi -, Lendvay 2, Laluska 1, Németh 4. Csere: Mohácsi 6 (4), Mocsai 1, Rosta M. -, Berta 4, Bartók 3, Katzirz 5, Rosta I. -, Szente (kapus). Szövetségi kapitány: Skaliczki László
Jugoszlávia: Puljezevic - Nikolic 2, Kosic -, Andeljkovic -, Jovanovic 3, Stefanovic 1, Matic 1, csere: Mandic 1, Kapisoda 7 (4), Matovic 2, Miricki 4, Djordjevic 3, Saric (kapus). Szövetségi kapitány: Zoran Zivkovic
kiállítások: 2 p. illetve 2 p.
hétméteresek: 4/4 ill. 8/4

Mindkét együttes a világbajnoki selejtezőkre készül Szegeden ezekben a napokban, ám míg a mieink fejében az ukrán kézilabda rejtelmei járnak, addig déli szomszédunk Norvégia felé tekintget.

Mindkét válogatott tartalkékosan lépett pályára, hiszen a nemzetközi kupadöntőkben magyar és jugoszláv játékosok is érdekeltek. A találkozó elején akadozott a gépezet a világbajnoki bronzérmes ellen. A vendégek kidolgozott támadások végén gólokat és kapufákat lőttek, míg magyar oldalon gyakran a lövésig is nehezen jutottak el játékosaink.

A tizedik perc környékén gondolta úgy Mezei Richárd, hogy nem mehet ez így tovább, és jó házigazda módjára maga mutatta meg a góllövés tudományát. A Pick-Szeged beállósa zsinórban négyszer mattolta a jugoszláv portást, előnyhöz juttatva a magyar csapatot. Kellet mindehhez a parádézó Szatmári kapus is, aki három hetest is megfogott, számtalan ziccer mellett. A szünetig állandósult a hazai előny, ami a folytatásban sem változott.

A második félidő üde színfoltjai voltak a fiatal Katzirz góljai, valamint a vendégeknél Kapisoda technikai bravúrjai. A két csapat csütörtökön 18 órától ismét megmérkőzik egymással.

Skaliczki László: "A védekezésünkkel elégedett voltam, ám a folyamatos tempójátékkal ma adósok maradtunk. Majd talán holnap."

Putnik Zoltán

Korábban:

Vb-bronzérmesekkel érkeznek a jugoszláv kézisek

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!