Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság szerdai mérkőzésen az Albacomp bár már nyolc ponttal vezetett az első negyed után, s kilenccel nyert a negyedik negyedben is, a mérkőzésen a hazai pályán szereplő Szolnok diadalmaskodott három ponttal.

Negyeddöntő harmadik mérkőzés:
Mol Szolnok - Albacomp-UPC 87-84 (15-23, 23-12, 28-17, 21-32)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző
vezette: dr. Valovics, Nagy II. L.
Szolnok: MALJKOVICS 14/6, PAVLOVICS 17/6, Vukicsevics 14/3, Orosz 8, Lapov 11, Csere: TREPÁK 11, MÉRÉSZ 12/6. Edző: Goran Miljkovics.
Albacomp: Csirke, BOROS 12/6, WILLIAMS 25/9, BÁDER 16, Góbi 6. Csere: Bencze Z. 7, Shannon, Matus 5/3, Trunics 13/6. Edző: Sterbenz László.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 4-8, 8. p.: 7-18, 15. p.: 31-24, 17. p.: 36-33, 24. p.: 51-40, 34. p.: 70-61, 38. p.: 79-69.
Kipontozódott: Vukicsevics a 34., Boros a 40. percben

Idegesen kezdett a Szolnok, ziccereket hagytak ki a hazai játékosok, szinte semmi sem sikerült nekik a negyeddöntő harmadik felvonásának első perceiben. A közönség pedig tüntetett, hol az Albacomp, hol Valovics bíró ellen, aki szerintük nem egyforma mércével mérte a csapatokat. A fehérváriak pedig jól éltek a lehetőséggel, mellette higgadtabban kosaraztak, mint vetélytársuk, és biztosan vezettek az első játékrészben, melyben Lapov és Vukicsevicskapott egy-egy technikait reklamálásért. A folytatásban Williams kapta el a fonalat, két gyors triplával növelte az övéi előnyét. Nem adták fel a szolnokiak, de sok hibával játszottak, közben Trepák térdsérülést szenvedett, ezért le kellett cserélni a centert. Eztán percről percre javult a hazaiak védekezése, és ezzel egyenes arányban felpörgött a támadó játékuk is, amelynek eredményeként pillanatok alatt megfordították az állást és a szünet előtt már ők vezettek.

A fordulást követően maradt a kiváló szolnoki védekezés, amely átgondolt támadójátékkal párosult, Maljkovics és Mérész vezérletével "hízlalták" a helyiek a különbséget. A záró felvonás 66-52-es állásról indult, ám a pici pihenőt követően az Albacomp ért el gyors pontokat, közben Vukicsevics jutott a kipontozódás sorsára. Megint Mérész és Maljkovics lendített csapatán, közben Williams veszett össze a közönséggel, s ezért Valovics játékvezető a tiszaligeti palánk mögötti szektort kiüríttette. Az utolsó két percben hatalmas csata folyt a pályán, mindent beleadtak a felek, a dudaszóig maradt a szolnokiak előnyéből három pont.

Goran Miljkovics (Szolnok): "Gratulálok csapatomnak, hogy ilyen körülmények között is nyertni tudott. Köszönjük közönségünk támogatását, nagyon készülünk a pénteki mérkőzésre."

Sterbenz László (Albacomp): "A második negyed végén háromperces rövidzárlatunkat jól használta ki a Szolnok, és ez volt az egyik döntő momentum. Gratulálok Valovics játékvezetőnek, hiszen ő hiba nélkül vezette a találkozót, ám kollégája ítéletei ellen nehezen fékeztem játékosaimat és magamat."

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára. A következő találkozót pénteken rendezik Székesfehérváron.

Varga Csaba

Korábban:

Szenzációs Falco-bravúr Kaposváron

Fórum:

Magyar kosárlabda

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!