Vágólapra másolva!
Kialakultak a magyar érdekeltségű párharcok az európai kézilabda kupákban, a legnehezebb dolga a dunaújvárosi hölgyeknek lesz, akik a várakozásnak megfelelően a spanyol Ferrobus Mislata ellen lépnek pályára.

A női BL-ben a Dunaferr a 16 közé jutásért a Ferrobus Mislatával mérkőzik, miután a spanyolok kétszer is 27-21-re legyőzték a cseh Slavia Prahát. Az EHF Kupában a 32 közé kerülés a tét. A férfiak mezőnyében az Orosháza a Portovik Juzsnéval került össze: az ukrán gárda 34-14-re és 40-15-re nyert a grúz HC Tbiliszi ellen. Az már korábban eldőlt, hogy a Dunaferr a Sevardeni Tbiliszivel találkozik. A Debrecen női csapata a Madeirával mérkőzik: a portugál együttes 60-42-es összesítéssel maradt alul a francia Metz Metropole-lal szemben a BL-kvalifikációban, de nem kényszerült végleges búcsúra, hanem átkerült a másik, kevésbé rangos sorozatba.

Kézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A négy magyar gárda október 5-én vagy 6-án, illetve egy héttel később lép pályára. A Veszprém (férfi BL) és a Szeged (férfi KEK) novemberben, a Ferencváros (női BL), a Győr (női KEK) és a Cornexi-Alcoa (női EHF Kupa) januárban száll be a kupavetélkedésbe.

Mindent egy helyen az Eb-ről