Vágólapra másolva!
Hosszú vita végére tett pontot a Herz-FTC női kézilabdacsapata és a klubtól távozó Farkas Ágnes válogatott átlövő a magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki, problémamegoldó tárgyalásán. A közel 3 órás megbeszélésen eldőlt, hogy a fővárosi együttes felhatalmazza Sinka Lászlót, az MKSZ főtitkárát, kiadhatja a dániai Aalborgba készülő klasszis játékengedélyét az európai szövetségnek, amely aztán hozzájárul Farkas külföldi szerepléséhez.

Az ügy előzménye: a tavalyi Eb gólkirálynője annak ellenére kívánt eligazolni, hogy még egy évig szóló megállapodás köti az FTC-hez, azonban szerinte több ízben is szerződésszegés történt. A klub ezt vitatta, s egészen mostanáig nem járult hozzá a távozáshoz.

Maglódi Lajos, a Herz-FTC szakosztály-igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az anyagiakat is beleértve minden vitás pontban sikerült megállapodni Farkassal, akit ezúttal élettársa, Füzesi Sándor, illetve ügyvédje képviselt. "Sem a játékos, sem az FTC érdekei nem sérültek" - tette hozzá.

Sinka László kiemelte, hogy az egy hónapos vitát sikerült kulturáltan lezárni: "A Ferencváros hozzájárult, hogy az MKSZ kiadja Farkas játékengedélyét az európai szövetségnek, amely aztán ezt továbbítja a dán szövetségnek és a dán klubnak."

Az majd a magyar szövetségre vár, hogy betartassa az Aalborggal a válogatottakra vonatkozó nemzetközi szabályokat, hogy Farkas minden körülmények között a decemberi, horvátországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő csapat rendelkezésére álljon.

Mindent egy helyen az Eb-ről