A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Két mérkőzéssel kezdetét vette a dán nőikézilabda-bajnokság. Az Aalborg együttese, a hatgólos Farkas Ágnes vezetésével 25-25-ös döntetlent ért el Ikastban, míg a Viborg úgy verte 23-16-ra az Aarhust, hogy az utolsó pillanatban játékengedélyhez jutó Németh Helga is pályára léphetett.

Felemásan mutatkozott be az Aalborg nőikézilabda-csapata a dán bajnokság nyitányán. A Farkas Ágnes vezette sztáregyüttes ugyan végig vezetett a mérkőzésen, a hajrában mégis négygólos előnyt elpazarolva csupán 25-25-ös döntetlent ért el az Ikast otthonában. A találkozó utolsó találatát Paunica (Ikast) az utolsó másodpercekben szerezte. A pályára lépő magyarok közül Farkas hat, Benyáts Beatrix pedig négy gólt dobott.

A nap másik mérkőzésén is akadt magyar érdekeltség, noha szerda délután még úgy nézett ki, a Viborg új szerzeménye, Németh Helga papírok hiányában nem léphet pályára. Aztán késő délutánra megszületett a megállapodás - dániai információink szerint 20 ezer eurót fizettek a dánok a Cornexinek - így nem volt akadálya a jobbátlövő szerepeltetésének. Az Aarhus elleni meccset végül a Viborg 23-16-ra megnyerte, a mérkőzés hőse két francia légiós volt: Valerie Nicolas remekül védett, míg Leila Lejeune hátszer is bevette a vendégek kapuját. Németh Helga egy gólt szerzett.

Eredmények, 1. forduló
Viborg - SK Aarhus 23-16 (11-8)
gól:
Lejeune 7, Mikkelsen 5, Assink 4, Kiaerskou 3, Skov 1, Brödsgaard 1, Mulder 1, Németh 1, illetve Grönbek 9, Rokne 3, Björn 2, Lejsgaard 1, Transel 1

Ikast/Bording - Aalborg DH 25-25 (12-13)
gól:
K. Andersen 7, Paunica 6, Kjaergaard 4, Jovovic 4, S. Hansen 2, Knudsen 1, Touray 1, illetve Farkas 6, Gyerjugina 5, Benyáts 4, Nielsen 4, Mortensen 2, Hundvin 2, Astrup 2.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!