Vágólapra másolva!

Svéd arany a junior kézivébén

A svéd junior férfikézilabda-válogatott nyerte a brazíliai világbajnokságot, miután hosszabbításban 36-34-re jobbnak bizonyult a dán csapatnál. A magyar válogatott a 15. helyen zárt.

Bár az első félidőben még a dán férfikézilabda-válogatott vezetett 16-14-re, a rendes játékidő döntetlenjét (28-28) követően Svédország hosszabbításba 36-34-re nyert a XIV. juniorkézilabda-világbajnokság döntőjében. "Összesen egy pontot veszítettünk a vébé kilenc mérkőzésén, megérdemeltük a sikert. Szinte otthon éreztem magam, annyira jó volt itt lenni" - nyilatkozta a találkozó után Ingemar Linnell szövetségi kapitány.

"Ez az aranyérem életem eddigi legnagyobb teljesítménye, fantasztikus, hihetetlen. Nem találok szavakat" - mondta Kim Andersson, aki a torna legértékesebb játékosának választottak. A gólkirály 70 találattal a lengyel Karol Bielecki volt.

Az All Star-csapat

Anders Persson (svéd, kapus) - Karol Bielecki (lengyel, balátlövő), Bruno Santana (brazil, irányító), Kim Andersson (svéd, jobbátlövő), David Spiler (szlovén, balszélső), Carlos Rodriguez (spanyol, beállós), Lasse Sven Hansen (dán, jobbszélső)

Eredmények, döntő:


a 3. helyért:
Szlovénia - Spanyolország 35-33 (15-16)

A világbajnokság végeredménye
1. Svédország
2. Dánia
3. Szlovénia
4. Spanyolország
5. Horvátország
6. Svájc
7. Lengyelország
8. Brazília
9. Tunézia
10. Egyiptom
11. Szerbia-Montenegró
12. Katar
13. Németország
14. Szlovákia
15. Magyarország
16. Argentína
17. Ukrajna
18. Algéria
19. Kuvait
20. Puerto Rico

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!