Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül6 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 923. napjáról.

 

07:10
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

Engedélyek és még több fegyver

Volodimir Zelenszkij kijelentette, hogy Ukrajna nyugati szövetségeseinek nem csak meg kell engedniük fegyvereik használatát Oroszország mélyét érintő csapásokhoz, hanem többet is kell beszerezniük Kijevnek. Zelenszkij azt mondta, Kijev „pozitívabban” vélekedik az engedélyek megszerzésének kilátásairól.

06:37
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

Nyugdíjas pilóták

Az Ukrajnában tartózkodó holland miniszterelnök kijelentette, hogy Hollandia továbbra is F-16-os vadászrepülőgépeket és hadianyagot szállít Ukrajnának, és felhívta a figyelmet Lindsey Graham amerikai szenátor múlt hónapban kidolgozott tervére, amely szerint más országok nyugdíjas F-16-os pilótái is bekapcsolódhatnak az ukrajnai harcba. "De meg kell vizsgálnunk ezeket a dolgokat az F-16 koalícióban részt vevő összes országgal együtt" - fogalmazott Dick Schoof.

05:35
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

Új segélycsomag érkezik Hollandiából

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Zaporizzsjában tárgyalt Dick Schoof holland miniszterelnökkel. A megbeszélések középpontjában Ukrajna védelmének megerősítése és a béke felé való elmozdulás állt.

Dick Schoof folyamatos támogatásáról biztosította Ukrajnát és új, 200 millió eurós segélycsomag érkezését jelentette be, amelynek középpontjában az energiarendszer támogatása áll, emellett aknamentesítő berendezéseket és orvostechnikai eszközöket tartalmaz majd.

04:35
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

2 millió ukrán diák

Több mint 2 millió diák kezdte meg a tanévet jelenléti formátumban, további egymillió pedig vegyes formátumban. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelentette be a Zaporizzsjában tartott regionális oktatási fórumon.
Ma több mint 10 000 ukrán iskola működik offline állapotban. Az elnök ugyanakkor kiemelte, hogy egyes közösségek a frontvonalhoz vagy az orosz határhoz való közelségük miatt még mindig nem tudnak visszatérni a jelenléti tanuláshoz, ők online folytatják a munkát.

04:29
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. szeptember 2-án az ukrán-magyar határszakaszon 5999 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7905 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 35 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:21
szeptember 03, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!