Vágólapra másolva!
Első ízben ad otthont válogatott vízilabda-mérkőzésnek Kecskemét: a márciusi világbajnokságra készülő magyar és olasz férfi együttes vív barátságos mérkőzést a városi uszodában kedd este 7 órától.

A kecskeméti sajtótájékoztatón kiderült, a két csapat előtte és utána, a szűk három napban több közös edzést tart, a kétkapuzással is segítve egymást a minél eredményesebb vb-felkészülés érdekében. Ennek megfelelően nincs külön tétje a keddi találkozónak, amelynek célját Kemény Dénes, az olimpiai bajnok válogatott szövetségi kapitánya abban jelölte meg, hogy kiszolgálják a közönséget.

"Bár az eredmény is fontos, de nincs igazán jelentősége, ha lenne, nem tartanánk edzőmérkőzést" - fogalmazott a szakvezető.

Paolo Malara olasz szövetségi kapitány elmondta, hogy alaposan megváltozott, átalakult a Settebello, bár egy-két tapasztalt harcos megmaradt a csapatában. Arra az újságírói kérdésre, hogy mit vár az ausztráliai világbajnokságtól, a szakvezető azt válaszolta: a magyar és a szerb válogatott hosszú ideje kimagaslik a nemzetközi mezőnyből, de együttesétől is jó eredményt vár Melbourne-ben.

Kemény Dénes korántsem udvariasságból mondta, hogy a maga részéről most is elfogadná a barcelonai vb döntőjét, tudniillik 2003-ban magyar-olasz finálét rendeztek és az aranycsata 11-9-es magyar sikert hozott.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes.

Az olasz névsor:
kapusok: Fabio Violetti, Stefano Tempesti
mezőnyjátékosok: Fabio Bencivenga, Fabrizio Buonocore, Luigi Di Costanzo, Francesco Postiglione, Andrea Scotti Galetta, Alessandro Calcaterra, Maurizio Felugo, Goran Fiorentini, Federico Mistrangelo, Valerio Rizzo, Alex Giorgetti, Christian Presciutti.

Mindent egy helyen az Eb-ről