Vágólapra másolva!
Február elején megkapta a letelepedési engedélyt Marko Vujin, az MKB Veszprém KC jobbátlövője, így a jelenleg is zajló rájátszásban már nem külföldiként, hanem kézilabdamagyarként szerepel. Felvetődött a gondolat, amennyiben Vujin megkapja a magyar állampolgárságot, úgy a nemzeti válogatottban is szerepelhetne. A játékos azonban hazáját választotta.

Jovica Cvetkovic, a szerbiai férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a március 17-23-a közötti macedóniai tornára. A névsorban szerepel Marko Vujin neve is.

"Nagyon boldog vagyok, hogy Cvetkovic meghívott, mi mást mondjak még? Remélem, hogy meghálálom majd a bizalmat. A magyar szövetségből utoljára február közepén kerestek, s azt mondták, nyárig gondolkodjak, hogy szeretnék-e a magyar csapatban játszani. De most már tudom a választ, hiszen Szerbiát fogom erősíteni" - nyilatkozta a 23 éves Vujin a VajdaságMa portálnak.

Cvetkovic kapitány a belgrádi Sportski zurnalnak elmondta, bizonyítási lehetőséget ad a veszprémi csillagnak, hogy a válogatott mezében is megmutassa tudását

A szerb válogatott kerete:
kapusok: Dimitrije Pejanovic, Dragan Pocuca, Dane Sijan
mezőnyjátékosok: Ivan Nikcevic, Marko Curuvija, Nikola Kojic, Rajko Prodanovic, Petar Nenadic, Danijel Andjelkovic, Nenad Vuckovic, Mladen Bojinovic, Zarko Sesum, Momir Ilic, Vukasin Rajkovic, Aleksandar Stojanovic, Marko Vujin, Ratko Nikolic, Uros Vilovski, Bojan Beljanski, Alem Toskic.

A szerb válogatott a torna első napján, március 19-én Törökország, másnap pedig Bosznia-Hercegovina ellen játszik. Cvetkovic kiválasztottjai március 21-én, az utolsó mérkőzésükön Macedónia ellen lépnek pályára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!