Vágólapra másolva!
A tavalyi döntős Detroit Red Wings két góllal legyőzte a bajnok Pittsburgh Penguins együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A Detroit Henrik Zetterberg főszereplésével győzte le 3-1-re a címvédő Pittsburghöt, amely az előző szezonban éppen a Joe Louis Arenában nyerte meg a Stanley-kupát. A svéd csatár a Detroit mindhárom góljából részt vállalt, kettőt ő maga ütött, egyet pedig előkészített.

A Red Wings előnye ezzel tíz meccsel az alapszakasz vége előtt négy pont a kilencedik Calgary előtt, vagyis a michiganieknek jó esélye van, hogy sorozatban tizenkilencedik alkalommal is kiharcolják a playoffot.

Sokba került a Coloradónak Ruszlan Szalej hosszabbításban elkövetett szabálytalansága, a fehérorosz védőt ugyanis kiállították két percre, a Los Angeles pedig Drew Doughty révén kihasználta az emberelőnyt. A Kings a 4-3-as győzelmével beérte a szintén 89 pontos Nashville-t, a vereség ellenére egy ponttal gazdagodó denveriek pedig 87 pontjukkal a hetedik helyet foglalják el a Nyugati főcsoportban.

A meccset már a rendes játékidőben megnyerhette volna a Kings, de T.J. Galiardi 6,6 másodperccel a vége előtt egyenlített, a kaliforniaiak azonban így is elmondhatják magukról, hogy mind a 28 meccset behúzták az idényben, amikor két harmad után vezettek.

Ötös vesztőszériát zárt le az Ottawa, amely 2-0-ra nyert a Montreal otthonában, amelyet a szezonban hatból ötször legyőzött. A Senators kapujában Brian Elliott mind a 29 lövést hárította, csapata pedig a Philadelphiát és a Montrealt is megelőzte a most szerzett két ponttal, így jelenleg az ötödik helyet foglalja el Keleten.

eredmények:
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-1
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 0-2
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 4-3 - hosszabbítás után

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!