Vágólapra másolva!
Az NHL legsebezhetőbb vendégcsapatának számít az Edmonton, amely december óta lejátszott 16 találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni idegenben, a legutóbbi játéknapon a Columbus otthonában szenvedett 5-3-as vereséget.

A hazaiaknál Kristian Huselius négy (egy gól, három assziszt), Antoine Vermette három ponttal (egy gól, két gólpassz) zárt.

A rájátszásért vívott harc szempontjából is fontos győzelmet aratott a Detroit a Calgary otthonában, a michiganiek ugyanis a 2-1-es diadalnak köszönhetően három ponttal megelőzik a kilencedik, azaz a playoffról jelen pillanatban éppen lemaradó kanadai csapatot.

Pedig a Calgary Craig Conroy gyors góljával sokáig vezetett, de a vendégek a második harmad utolsó percében Pavel Dacjuk révén emberelőnyös szituációból egyenlítettek, majd 79 másodperccel a vége előtt Tomas Holmström ért bele a kapu előtt Johan Franzen lövésébe, Miikka Kiprusoff pedig tehetetlen volt.

A New Jersey a remek első harmaddal ágyazott meg a Boston elleni győzelmének, az Ördögök az első húsz percben három gólt ütöttek. Martin Brodeur idénybeli 38. győzelme alkalmával 34 lövést hatástalanított, ráadásul gólpasszt is jegyzett David Clarkson találata előtt. A Devils a sikerrel két pontra feljött az Atlanti csoportot vezető Pittsburgh mögé, az Anaheim pedig lassan minden esélyét elveszti a rájátszásra, a tízpontos hátrány elég jelentősnek tűnik.

eredmények:
New Jersey Devils - Boston Bruins 3-2
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers 5-3
Calgary Flames - Detroit Red Wings 1-2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!