Vágólapra másolva!
Chris Cohan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Golden State Warriors tulajdonosa 450 millió dollárért eladja csapatát, mely ezzel a liga történetének legmagasabb összegéért gazdát cserélő együttese lesz.

Az évek óta nehéz helyzetben lévő Warriorst Joe Lacob és Peter Guber veszi meg. Előbbinek a Boston Celticsben is van kisebb tulajdonrésze, utóbbi pedig a Mandalay Entertainment filmes cég első embere.

A felek már mindenben megállapodtak, ám az üzlet csak akkor jöhet létre, ha a liga tulajdonosi testülete beleegyezik, illetve ha - a többek között sportweblapokat is működtető - Lacob eladja részét a Celticsnél.

"Ez volt életem álma, nagyon izgatottak vagyunk" - mondta Lacob, akinek szezonbérlete van a Golden State meccseire. "Peterrel azt szeretnénk, ha a csapat a liga legjobbjai közé kerülne."

A páros igen meggyőző szakmai tervet tehetett le az asztalra, ugyanis a csapatért vívott harcban nem kisebb jelentkeztő sikerült legyűrniük, mint az ORACLE szoftvergyártó óriás tulajdonosát, Larry Ellisont, aki a világ hatodik leggazdagabb embere. Guber Hollywood egyik legsikeresebb producere, olyan filmek készültek a közreműködésével, mint az Esőember, a Batman, a Bíborszín, a Fedőneve Donnie Brasco, Ellenség a kapuknál vagy a Hét év Tibetben.

NBA-csapatért eddig 2004-ben fizették ki a legtöbbet, amikor Robert Sarver 401 millió dollárért vette meg a Phoenix Suns együttesét.

Chris Cohen 1995-ben 119 millió dollárért vásárolta meg az együttest, mely azóta csupán egyszer, 2007-ben tudott bejutni a rájátszásba. A szurkolók által nagyon kedvelt Cohennek azért kell túladnia a gárdán, mert komoly anyagi problémákkal küzd, közel 200 millió dolláros adótartozása van.

Mindent egy helyen az Eb-ről