Vágólapra másolva!
Idén májusban három év után ismét Bajnokok Ligája-döntőt játszhat a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata. A sportági szövetség a BL-résztvevő klubokkal közös akciót indított, hogy országos lefedettségű csatorna közvetítse a Podgorica elleni meccset.

Az összefogás célja, hogy a magyar érdekeltségű BL-meccseket láthassa minden szurkoló, lehetőleg már a májusi Győr-Podgorica döntőt is. Az akció keretében a szövetség elnöke, Vetési Iván, a Veszprém ügyvezetője, Hajnal Csaba, a Győr elnöke, Kelecsényi Ernő, valamint a Szeged vezérigazgatója, Mezei Richárd közös levelet írt az európai szövetségnek.

A levél szerint a tavaly tavasszal a DigiSportra kerülő BL-meccseket csak a komolyabb meccsek iránt érdeklődő szurkolók töredéke láthatja. Kiemelik, hogy a férfi válogatott Eb-meccseit átlagosan másfél millióan látták. A levélben kérik a nemzetközi szövetséget, hogy tegyen érdemi lépéseket a BL-meccsek országszerte elérhetővé tételére.

A hatékony mozgósítás érdekében egy Facebook-profilt is létrehozott a mozgalom, mely minden kézilabdabarátot arra kér, csatlakozzon az akcióhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!