Vágólapra másolva!
Miskolcon a Kemény Dénes Uszodában egy falon állítottak emléket annak a 21 vízilabdázónak, akik a legendás kapitány vezérletével lettek olimpiai bajnokok. A falat tavaly avatták, de azóta sem sikerült megszerezniük az összes pólós tenyérlenyomatát. Gyermektenyerek és értetlenkedő pólósok.

2012. szeptember 23-án, egy jól szervezett és igazán megható ünnepség keretében avatták fel a miskolci uszodában a Hírességek Falát.

A vízilabdával foglalkozó vlv.hu egyik olvasója hívta fel a szerkesztők figyelmét akkor arra, hogy egy sor híresség kéznyoma hiányzik a falról. Pontosabban ott van, de nem a valódi lenyomat, hanem egy "fantomkézé", amely inkább emlékeztet egy jól fejlett kamaszgyerek kezére, mint egy olimpikon vízilabdázó lapát tenyerére.

Kérdés ment a szervezőknek, és jött a válasz is azonnyomban: "A Hírességek Fala létrehozása során arra törekedtünk, hogy mind a 21, Kemény Dénes vezetése alatt olimpiai bajnoki címet szerzett vízilabdás kéznyoma már a leleplezéskor felkerüljön a Falra, ez azonban egyes játékosok tartós külföldi tartózkodása miatt lehetetlen volt. Annak érdekében, hogy a leleplezéskor a fal egységes képet mutasson, egyes kéznyomatok replikaként kerültek fel átmenetileg. A még hiányzó eredeti lenyomatok készítése folyamatban van, és nemsokára mind a 21 eredeti kéznyom kikerül a Kemény Dénes Miskolci Városi Sportuszoda falára."

Azóta épp egy év telt el, és a vlv.hu képsorozata szerint még mindig hiányoznak a tenyerek a falról.

Varga Dénes olimpiai bajnok vízilabdázó a Hírességek Falánál, valaki másnak a tenyerével Forrás: vlv.hu/Stuber Sándor

Az ügyet nemcsak az újságírók, hanem a pólósok is furcsálják.