Vágólapra másolva!
A Zagreb férfikézilabda-csapata nehezen viselte el, hogy az ukrán Zaporizzsja Veszprém elleni győzelme miatt lemaradt a továbbjutásról a Bajnokok Ligájában, és burkoltan bundával vádolják a két csapatot, írja a Nemzeti Sport.

A már biztosan csoportelső Veszprém számára tét nélkül volt a mérkőzés, az ukránoknak viszont győzniük kellett, mert így tudtak odaérni a még továbbjutást jelentő negyedik helyet.

Az ukrajnai események miatt felmerült a mérkőzés elhalasztása és más helyszínen történő lejátszása, de végül maradt az eredeti időpont, valamint Harkiv helyszínnek. Bár a félidőben még döntetlenre állt a meccs, a Zaporizzsja végül 26-22-re győzött, amivel odaért a negyedik helyre, így a horvát Zagreb lemaradt a nyolcaddöntőről. A horvátok nehezen emésztették meg a vereséget, és nyílt levélben panaszkodtak a nemzetközi szövetségnek.

Ebben leírták, hogy a szombati meccs esélyese a Veszprém volt, amely a korábbi kilenc fordulóban mindössze egy pontot vesztett, és hazai pályán 17 góllal verte az ukránokat, ehhez képest Harkivban kikapott, mert tudásához és hírnevéhez méltatlanul játszott. Ezzel pedig szerintük nem csak a Zagrebet fosztotta meg a továbbjutástól, hanem sportszerűtlenségével arcon köpte a kézilabdasportot. A horvátok a bírókat is kritizáltak, mondván, a szombati teljesítményük méltatlan a Bajnokok Ligájához, és abban bíznak, az európai szövetség is belátja, nem jó reklám számukra, amit a Zaporizzsja és a Veszprém bemutatott.

"Az az érzésem, hogy a zágrábiak, akikkel hagyományosan jó, sőt baráti a kapcsolatunk, ebbe a levélbe csomagolták a mérkőzés szándékos elvesztéséről szóló véleményüket. Ezt a burkolt vádat azonban kategorikusan visszautasítjuk. Ugyanakkor tény, amit a helyszínen elnökünkkel, Fonyó Károllyal együtt meglepetten láttunk, hogy csapatunk megdöbbentően rosszul játszott. A találkozó után azonnal beszéltünk a játékosokkal és az edzővel. Közöltük, hogy ez a teljesítmény méltatlan volt a Veszprémhez, ezért nem megyünk el mellette szól nélkül. A következményeiről a nyilvánosságot is értesítjük" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kálomista Gábor, a Veszprém társelnöke, aki szerint a játékosok lélektelenül, motiválatlanul kézilabdáztak.