A Veszprém esélyt sem adott a Szegednek a kézirangadón

Ilyés Ferenc Veszprém, 2015. április 4.
Christian Zeitz, a Veszprém (b) és Ilyés Ferenc, a Szeged játékosa a kézilabda Bajnokok Ligája MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2015. április 4-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Veszprém, 2015. április 4. Christian Zeitz, a Veszprém (b) és Ilyés Ferenc, a Szeged játékosa a kézilabda Bajnokok Ligája MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2015. április 4-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda NB I. 1-6. rájátszásának csúcsrangadóján az MKB-MVM Veszprém meglehetősen simán győzte le a MOL-Pick Szegedet. Az ötgólos siker azt jelenti, hogy az 1-6. helyért zajló rájátszásban a szegedi visszavágón hat góllal kell győznie a Szegednek, más esetben a Veszprémé lesz a döntő pályaelőnye. 

Magyar kézilabda NB I, középszakasz:
MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged 29-24 (14-12)

Az európai toprangadóvá nemesült Veszprém-Szeged meccset ezúttal is telt ház várta a Veszprém Arénában, ahol a bajnoki rájátszás első helye, és így – vélhetően – a döntő pályelőnye miatt nagyon fontos meccset rendeztek. Mindkét csapat hibátlan mérleggel várta a rangadót.

A meccs nem is okozott csalódást, egymásnak esett a Nagy Lászlót nélkülöző Veszprém, és svéd sztárja, Jonas Källman nélkül érkező Szeged. Mikler Roland védései után Christian Zeitz góljaival a Veszprém egyből magához ragadta a kezdeményezést, és a szegediek már a 13. percben kénytelenek voltak időt kérni.

Christian Zeitz vs Ilyés Ferenc Forrás: MTI/Kovács Anikó

A vendégek még kettős emberelőnyben is alig találtak rést a remekül záró veszprémi falon, de az időkérés után a szegediek védekezése is összeállt, így a szünetig állandósul a bajnok 3-4 gólos vezetése. A második félidő elején a Szeged gyorsan feljött egy gólra, de Momir Ilic és Iváncsik Gergő 2000. veszprémi góljával újra meglépett a Veszprém, és a félidő derekára újraépítette előnyét.

A hajrára nem maradt nyitott kérdés

Zeitz-cel nem bírtak a szegediek, ráadásul a második félidő közepén erőnlétileg is ellenfele fölé nőtt a hosszabb kispaddal rendelkező Veszprém, így már elég korán, 12 perccel a lefújás előtt rákezdett a veszprémi tábor az "Indul a busz!" kezdetű klasszikusra. Megtehette, semmi nem utalt rá, hogy a vendégek képesek lesznek ledolgozni nyolcgólos hátrányukat.

A hajrára csak annyi kérdés maradt, hogy a nagy különbségű vereséget elkerüli-e a Szeged, ami azért volt nagyon fontos, mert az egymás elleni eredmény is dönthet a két csapat között a döntő pályaelőnyéről. A szegedi kapuban remeklő Piotr Wyszomirskinek köszönhetően a Szeged végül megúszta tisztes, ötgólos vereséggel.