Vágólapra másolva!
Egészen hihetetlen, ami Spanyolországban történik. A csapat vasárnap megnyerte az Európa-bajnokságot, majd néhány nappal később a spanyol bíróság hivatali visszaélés miatt két évre eltiltotta minden sportvezetői tevékenységtől a labdarúgó szövetség elnökét, Pedro Rochát.

Ilyen visszaélés volt a bíróság szerint a szövetségi főtitkár, Andreu Camps kirúgása. Rochát még áprilisban nevezték ki a posztjára, az elődjének, Luis Rubialesnek szintén egy botrány miatt kellett távoznia még tavaly szeptemberben, mert erőszakosan megcsókolta Jenni Hermosót, miután a női válogatott megnyerte a világbajnokságot. 

A bíróság ítélete szerint a korábbi elnök két évig semmilyen sport szövetségnél nem tölthet be vezetői tisztséget, és így el sem indulhat majd a labdarúgó szövetség következő elnöki választásán szeptemberben.

Ráadásul Rochát egy korrupciós eset miatt is vizsgálják, aminek a végkimenetele újabb fordulatot hozhat az ügyében. A pozíciójáról megfosztott elnök fellebbez a döntés ellen és azt kéri, hogy hadd maradhasson elnök, amíg az ügye tart, ez által egyébként az őszi választáson is elindulhatna.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.