Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda NB1-ben szereplő Soproni KC és az Alba Fehérvár csapatában is találtak koronavírusos játékost, írja a BB1.hu szakportál.

A Sopron egyik fiatal játékosa a múlt hétvégén koronavírusos tüneteket észlelt saját magán, emiatt azonnal elkülönítették a többi játékostól.

A hét elején őt és az egész csapatot tesztelésnek vetették alá, amelyek eredményét a mai napon megkapták. Az érintett kosaras eredménye pozitív lett, a többieké – a játékosoké és a szakmai stáb tagjaié – azonban negatív.

A hétvégén háromcsapatos minitornát rendeztek volna a ZTE, a Falco és az SKC részvételével, azonban a zalaegerszegiek lemondták. A Falco viszont elutazik Sopronba, hogy a Novomatic Arénában összecsapjon a hazaiakkal.

Szintén elkapta a fertőzést az Alba Fehérvár egyik játékosa, az ő kilétét szintén nem hozta nyilvánosságra a csapat. Az eredmény ismeretében a klub a felnőtt keret minden tagjára vonatkozóan a törvényi előírásokat és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség protokollját követő intézkedéseket hozott az előírt időtartamra.

A csapat a programját az elkövetkező hetekben ettől, valamint a játékosok és stábtagok egészségi állapotának alakulásától függően fogja alakítani – írja a fehérvári klub.

Mindent egy helyen az Eb-ről