Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójában sem tudják megrendezni az összes mérkőzést a csapatok koronavírusos fertőzőttjei miatt.

A koronavírus-járvány miatt a legrangosabb európai kupában az eddigi hét játéknap 56 mérkőzéséből tizenkettőt is el kellett halasztani a rengeteg fertőzött miatt. A 16 klub közül talán a MOL-Pick Szeged nevezhető a leginkább járvány-sújtotta csapatnak. Juan Carlos Pastor együtteséből számos kézilabdázó elkapta a fertőzést, a legrosszabbul a magyar válogatott Bánhidi Bence járt, aki több mint két hónapos kihagyás után tért nemrég vissza a pályára.

A MOL-Pick Szeged bő egy hónap után játszhat ismét BL-mérkőzést Forrás: EHF CL, Facebook

A Szegednek hétből négy mérkőzése is elmaradt eddig, és a Kielce, a Porto és a Meskov Breszt otthonában lejátszott találkozókon sem tudtak teljes csapattal kiállni, így három vereséggel várhatják a csütörtöki, Elverum elleni hazai fellépésüket, ahol több mint egy hónapos szünet után léphetnek ismét pályára a BL-ben.

Eddig valamivel szerencsésebben megúszta a járványt a Telekom Veszprém. Mivel David Davis 20 fős bő keretből gazdálkodhat, ezért Lékai Máté, Rodrigo Corrales, Blaz Blatoginsek és Kentin Mahé kiesése sem okozott akkora gondot a bakonyiaknak. Az Építőknek csupán a Barcelona elleni rangadójukat kellett eddig elhalasztaniuk, és egy Kiel elleni döntetlen mellett öt győzelmet begyűjtve veretlenül várhatják a szerdai, Aalborg elleni hazai meccsüket.

A Barcelona egy héttel ezelőtt fantasztikusan játszott a THW Kiel otthonában, és magabiztos, 32-26-os sikert aratott a rivális otthonában. Ha Filip Jícha együttese valahogyan magára találna, és ponto(ka)t tudna szerezni a katalán fővárosban, az a Veszprémnek is nagy segítség lenne a csoportelsőségért vívott csatában.

Ebben a fordulóban sem maradunk elhalasztott mérkőzés nélkül. Ezúttal az A-csoportban a Meskov Breszt-Flensburg találkozót nem tudják megrendezni.