Botrány a kézilabda Eb-n: hazaküldhetik a szövetségi kapitányt, mert nem tartotta be a járványügyi szabályokat és lebukott

- handball Horizontal
Ambros Martín, a Győr korábbi edzője most az orosz válogatottat irányítja
Vágólapra másolva!
Az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a korábban Győrben is dolgozó Ambros Martín súlyosan vétett a koronavírus-szabályok ellen a Dániában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon. Most az EHF vizsgálja az esetet, Martínt akár haza is küldhetik.

A női kézilabda Eb összes csapata az úgynevezett vörös buborékban él. Ennek az a lényege, hogy a bent lévők nem hagyhatják el ezt és nem léphetnek kapcsolatba olyanokkal, akik nincsenek bent a buborékban. Ambros Martín viszont megszegte a szabályokat, mert beszélgetést folytatott az Orosz Kézilabda Szövetség főtitkárával, Denisz Bogomolovval. Mindezt a tévé is rögzítette és ezzel le is buktatta Martínt. A helyzetet súlyosbítja, hogy az orosz sportvezető nem viselt maszkot.

Ambros Martín, a Győr korábbi edzője most az orosz válogatottat irányítja. Súlyosan vétett a koronavírus-szabályok ellen a dániai Eb-n Forrás: AFP/Charly Triballeau

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) megtekintette a dán TV 2 által rögzített képeket.

nyilatkozta az EHF egyik munkatársa.

Martin Hausleitner, az EHF főtitkára megerősítette, hogy eljárást indítottak az orosz válogatott ellen. Most a fegyelmi bizottságon a sor, amely eldönti, mi lesz a büntetés. Az Eb-t megelőzően mind az EHF, mind a Dán Kézilabda Szövetség egyértelműen kijelentette, hogy a szabályok enyhe megszegése olyan szabálysértést jelent, amely az Eb-ről való kizárást is maga után vonhat. Azt még nem lehet tudni, hogy mi lesz Ambros Martín sorsa.

Forrás