Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő fényképeket találni az orosz női kézilabda-válogatott Instagram-oldalán. A koronavírus miatt az Európa-bajnokságon a vörös zónába terelt játékosok egymás szájába adják ugyanazt a kanalat, közösen nyalogatják az evőeszközt. Minden bizonnyal valamiféle csapatépítő játék elcsípett pillanatai lehetnek ezek, amely senkit sem érdekelne, ha a világban most nem tombolna épp a koronavírus-járvány.

Az embernek tényleg az jut eszébe, hogy ezeknek elmentek otthonról. Már a szövetségi kapitányuk, a spanyol Ambros Martín is balhét okozott azzal, hogy elhagyta a vörös zónát, hogy kedélyes beszélgetést folytasson az orosz szövetség főtitkárával. Az EHF és a dán szervező bizottság ekkor még beérte egy "komoly" szóbeli figyelmeztetéssel, azaz nem küldték haza az edzőt.

A mostani fotókat látva azonban felmerül a kérdés: mi zajlik az orosz női válogatott emeletén a silkeborgi hotelben? Ezek a játékosok vajon felfogják-e ésszel, hogy mit művelnek?

Az orosz női kézilabda-válogatott tagjai a dániai szállodában Forrás: Instagram

Az esetet természetesen a dán sajtó is észrevette. A dán TV2 szakértője, Lærke Møller teljesen elképedt a fényképek láttán. "Ha Ambros Martín ezek után megfertőződött és továbbadja a fertőzést, az egész tornát tönkreteheti" - mondta a szakember. Egy másik dán, Klavs Bruun Jørgensen azt mondta: "olyan ostobaságot látunk, amely számomra szinte felfoghatatlan."

Kellemes időtöltés a pandémia idején orosz módra a silkeborgi szállodában Forrás: Instagram

Hogy az ügynek lesz-e bármilyen folytatása, azt most még nem lehet tudni.

Forrás