Sikeresen felépült az agytumorból az olimpiai bajnok kézilabdázó

Susanne Munk lauritsen - mand Ulrik Wilbek - Modtaget 20090709 Fotograf: BB Freelance BB29.09 Arkiv 20090716 helfigur øjenkontakt anvendt BB29.09 side072 řjenkontakt
Bruce Springsteen koncert i MCH Arena i Herning - Susanne Munk lauritsen - mand Ulrik Wilbek - familie - Dato: 08.09.2009 - Foto: Niels Henrik Dam -
Vágólapra másolva!
A dán Susanne Munk Wilbek betegsége után hétfőn este visszatérhetett a Viborg csapatának edzői stábjába - derült ki a Dániasport oldalán közzétett cikkből.

A legendás kézilabdázónál 2020. szeptember 15-én agydaganatot diagnosztizáltak. Szinte csodával határos módon alig fél évvel később már újra ott lehetett a pálya szélén a korábbi háromszoros BL-győztes klub szakmai stábjában.

"Libabörős lettem. Nagyon-nagyon jó volt látni Susannét, hogy újra itt van köztünk a csarnokban. Hogy itt áll most és készen áll segíteni nekem és a csapatnak, akár a legstresszesebb szituációkban is, ezért csak dicsérni tudom őt"" – mondta Jakob Vestergaard.

Susanne Munk Wilbek betegsége után alig fél év után ismét visszatérhetett Forrás: All Over Press Denmark/Niels Henrik Dam

Az 52 éves korábbi olimpiai bajnok kézilabdázó férje az az Ulrik Wilbek, aki minden idők egyik legsikeresebb dán edzőjének mondhatja magát. Még Lauritsen néven játékosként ő maga is tagja volt a későbbi férje által vezetett, 1996-os atlantai győztes csapatnak.

Mindannyian segítettek neki, életben tartották, és gondoskodtattak róla, hogy remélhetőleg komolyabb sérülés nélkül sikerüljön átvészelnie – így emlékezett férje, Ulrik Wilbek arról a napról.

Az agydaganatát leküzdő legenda az utóbbi időben fokozatosan tért vissza a munkába és most öt hónap után hétfőn este lehetett ott először mérkőzésen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!